LADEN

Typ om te zoeken

Is grondstof op de top gekomen?

Laatste Nieuws

Is grondstof op de top gekomen?

Vooral Gann analisten zijn er van overtuigd dat vooral de metalen hun top bereikt hebben. Daarbij kijken ze tot wel 60 jaren terug. Ik zou ze normaal gesproken gelijk gegeven hebben, als er in mijn ogen niet één veranderde omstandigheid was geweest die ze niet meewegen.

Waar ze namelijk geen rekening mee houden in hun analyse is het feit dat de munt waarin ze hun analyse doen sterk veranderd is. De laatste 60 jaar was er een gestage inflatie, maar geen twijfel over de Dollar. De laatste drie jaar is de zaak in die zin veranderd, dat de Dollar niet meer is wat ze eerst was.

We zagen een enorme stijging van de prijs van grondstoffen en metalen, maar was dat wel echt zo? Was het niet eerder een daling van de Dollar en Euro die we gezien hebben? En als dat laatste het geval was, is die verzwakking van de Dollar dan nu over?

De gegevens in de economie zeggen ons van niet. De individuele Amerikaanse staten zijn virtueel failliet en de Amerikaanse Dollar staat op het punt om officieel onttroont te worden als basismunt voor de wereld.
Zeker weten dat dit een impact op prijzen in Dollars zal hebben.

Daarbij sluit ik correcties niet uit. Net zo goed als dat vertrouwen in de Dollar kortstondig weer even kan toenemen, zullen ook de prijzen van metalen af en toe klappen krijgen. Zo’n klap zien we nu en het is altijd de vraag hoe lang zoiets duurt. Ik ben er echter pertinent niet van overtuigd dat dit de top was. Daarvoor is het geldsysteem in mijn ogen te hard geraakt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *