LADEN

Typ om te zoeken

Kondratieff actueel

Laatste Nieuws

Kondratieff actueel

Mij werd gevraagd een nieuwe Kondratieff analyse te schrijven, nadat de vorige in 2008 (https://www.beursbox.nl/kondratieff.html) zo prachtig was uitgekomen. Toendertijd wilde bijna niemand er aan, maar de winter is in enkele sectoren echt gekomen.
De vraag is of er al een Kondratieff lente in het Westen al in de lucht zit.

Mijn antwoord erop is helaas negatief. Volgens mij komen er nog wat vorstperiodes aan en moeten we de rug van de winter nog gaan breken.
In feite is heel de Kondratieff analyse nu onzin geworden. Immers is dat een analyse van een kapitalistische economie.
Zo’n economie is er ondertussen alleen in China en zelfs daar is die niet zuiver.
In het Westen spelen we vooral vals door geld te verzinnen en het Plunge Protection Team op gezette tijden aan het werk te zetten. Met kapitalisme heeft dat alles niets meer van doen.
Pas als alle bedrog uitkomt en de economie door haar knieën gaat en er echt geld geïntroduceerd gaat worden, zal de Kondratief winter over de helft zijn. Dan pas kunnen we serieus gaan werken aan herstel van de economie en echte welvaart door creativiteit en ondernemersschap.
Tot die tijd blijven we pappen en nathouden en vooral zorgen dat alles blijft draaien en niemand in paniek raakt. De geloofwaardigheid van het Westen, haar politici en haar bankiers is ondertussen door de WC gespoeld. Minster de Jager geeft zelfs gewoon toe dat hij over de economie glashard staat te liegen. Het mag tegenwoordig, het is zelfs voorgeschreven. De waarheid zou mensen immers maar in paniek kunnen brengen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *