LADEN

Typ om te zoeken

Is Google slecht?

Laatste Nieuws

Is Google slecht?

Toen Google van start ging was het de lieveling van de techneuten. Microsoft was immers de slechterik en iedereen die de hegemonie van Microsoft durfde aan te tasten was goed.

De rollen zijn duidelijk omgedraaid. Google is nu degene die de touwtjes in handen heeft. Het bedrijf weet alles over u. Wat uw interesses zijn, welke apparatuur u heeft en als u Android apparatuur met GPS heeft, waarschijnlijk ook waar u nu bent en waar u de laatste tijd geweest bent. Google weet waar u woont en hoe uw WIFI netwerk heet.

 

Via Gmail weten ze ook veel over uw mailgedrag.

Big Brother heeft een naam gekregen en die naam is Google.

Steeds meer bedrijven beginnen nu ook een hekel aan Google te krijgen. Immers kost adverteren via de zoekmachine steeds meer en worden de eisen die gesteld worden steeds strenger. U mag als adverteerder niet te veel aan uw betaalde advertenties verdienen, zoveel is al wel duidelijk.
Ook in de patenten hoek laat Google zich steeds meer gelden. Hoewel Android ook aan elkaar hangt van ‘geleende’ technieken, laat Google er geen gras over groeien als het aankomt om bescherming van de aan haar toegewezen patenten. Dat gaat binnenkort vooral met Apple nog even hard knallen.
Ik ben er ondertussen wel uit. Google is slecht. Niet omdat het bedrijf persé slecht is, maar meer omdat het bedrijf al veel te machtig is geworden. Dat feit is nooit goed. Dat hebben we wel bij Microsoft gezien.

Ik verwacht dat Google en Apple de aankomende jaren een miljarden vermogen gaan uitgeven aan rechtszaken. De beste investering is waarschijnlijk in de advocatenfirma’s die deze bedrijven gaan bijstaan. Heel wat creatieve energie gaat de komende jaren verloren in deze rechtszaken. De wereld wordt daar pertinent niet beter van.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *