LADEN

Typ om te zoeken

Ook de VEB is anti goud (Tom Lassing)

Goud

Ook de VEB is anti goud (Tom Lassing)

Op de site en in de nieuwsbrief van de Vereniging Effectenbezitters kwam ik recent toch ook weer een anti-goud artikel tegen (http://www.veb.net/content/HoofdMenu/Home/Nieuwsoverzicht/2011artikelen/goudveiligehaven.aspx) met alle bekende anti goud argumenten en het toch ook weer heel dom vergelijken van appels en peren.

Goud wordt er weer als een belegging gezien is, terwijl goud gewoon geld is.

Ze laten in het artikel zien dat goud een fantastische run omhoog heeft laten zien, maar zeggen daarna doodleuk dat goud geen veilige haven voor beleggers is… Hoezo? Je laat een regel daarvoor zien hoe het 10 jaar lang in prijs stijgt en de beste belegging van de laatste tien jaar was!
Niets is uiteindelijk een veilige haven, maar als de VEB slim was geweest, dan had ze haar leden geadviseerd om in goud te stappen. Niet gisteren, maar tien jaar geleden.
Niets van dat al. Toen niet en nu niet…

Direct daarna vergelijken ze de goudprijs met de periode 1981 tot 1991… Ook oud nieuws, want al eerder is aangetoond dat goud toendertijd zwaar gemanipuleerd werd om onder andere het vertrouwen in de dollar en de later in te voeren euro te ondersteunen. Het vergelijken van de performance van goud zonder dat te noemen is niet liegen, maar wel verzwijgen van de halve waarheid.

Wederom een artikel van lage toegevoegde waarde door de VEB, waarbij ik me afvraag welk genie dat stuk heeft geschreven. Het is immers anoniem geplaatst. Zou ik ook doen als ik zo’n wangedrocht van een artikel zou schrijven! Een dikke onvoldoende voor de VEB. Waar zijn ze daar mee bezig?

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *