LADEN

Typ om te zoeken

Jagen op stoploss

Laatste Nieuws

Jagen op stoploss

Als de indruk mocht zijn ontstaan dat ik ‘jagen op de stoploss’ per definitie een oneerlijke praktijk vindt, dan is dat niet wat ik gisteren bedoeld heb. Immers is zonder voorkennis jagen op de stoploss gewoon onderdeel van handelen op de beurs. Handelaren ‘weten’ dat onder of boven technische steunen en weerstanden altijd stoploss niveaus van (particuliere) beleggers inliggen. Als ze dus de kans hebben om bij lage omzetten een koers die richting even op te jagen, dan zullen ze het niet laten.
Het verschil met de methode die IEX eigenaar IMC gebruikte is het feit dat het jagen op ‘mogelijke’ stoplosses een open strijd is. Immers weet de handelaar niet zeker of er op die niveaus (veel) stoplosses inliggen. Het is echter wat anders als je van de beurs een koersenfeed gekregen hebt, waarin die stoploss niveaus zijn aangegeven. Dan heb je zekerheid dat die stoplosses er liggen en kan je je winst vooraf al uitrekenen. Dat terwijl de tegenpartij niet weet dat jij die informatie hebt. In mijn ogen is dat laatste dan een praktijk die oneerlijk is.
De methode van stoplossjagen door een koers als handelaar moedwillig een kant op te jagen is ook niet altijd fraai, maar dat is een mogelijkheid die iedereen met voldoende kapitaal en of lef kan uitvoeren. Ik weet, het is allemaal grijs gebied, maar ik denk dat iedereen met een beetje fatsoen in zijn of haar lijf donders goed weet waar de scheidslijn ligt. Het valt me tegen van (de columnist) IEX dat ze nu net doen alsof ze eerlijk bezig waren. Zelfs al zou de rechter binnenkort stellen dat het niet strafbaar was, dan is het naar mijn idee en gevoel wel laakbaar.
De beurs legde het geladen pistool op straat, IMC besloot ermee te gaan schieten, maar had er ook voor kunnen kiezen om de autoriteiten en particulieren te wijzen op het geladen pistool. Zeker als je eigenaar bent van de grootste beleggingssite van particulieren is het vreemd dat je ze liever benadeeld dan informeert.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *