LADEN

Typ om te zoeken

InterActive Brokers past margin aan

Laatste Nieuws

InterActive Brokers past margin aan

 

Rekeninghouders bij InterActive Brokers en haar white label agenten moeten er rekening mee houden dat de hoeveelheid margin die ze krijgen op hun aandelenbezit aangepast zal worden.
Aandelen met een marktcapitalisatie van minder dan 250 miljoen dollar zullen voortaan met eigen geld moeten worden aangekocht.
Vooral beleggers die nu al met margin werkten (dus aandelen kochten met als onderwaarde de in bezit zijnde aandelen) zullen hard geraakt kunnen worden. Immers zijn de aandelenkoersen al flink gedaald.
Om te voorkomen dat InterActive Brokers straks de rekening moet betalen van belegers die klem komen, zijn de regels nu aangepast.
Dat is geen toeval, IB kan uiteraard in haar systeem zien dat het fout dreigt te gaan. Niemand is er bij gebaat dat beleggers massaal kopje onder gaan en de rekening dan bij IB leggen.
Hoe los je een probleem op? Mocht u het overkomen dat u nu een margin call gekregen heeft, dan is de makkelijkste oplossing geld bijstorten, zodat u voortaan alleen nog maar met eigen geld aan het beleggen bent. Ik raad op die manier beleggen van harte aan.
Een andere oplossing is genoeg aandelen verkopen om uit de gevarenzone te komen. Helaas zal dat in deze beurs vaak alleen met grote verliezen tot stand kunnen komen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *