LADEN

Typ om te zoeken

ING wil extra aandelen uitgeven

Laatste Nieuws

ING wil extra aandelen uitgeven

De extra aandelen moeten dienen als bonus voor werknemers, maar eventueel ook (als er nog wat overblijft na de uitkering van bonussen) als ruilmiddel bij overnames.
ING mag echter pas overnames gaan doen als ze de staatssteun volledig terugbetaald heeft. Dat ze dus uiteindelijk de aankomende jaren een fors deel van de nieuwe aandelen als bonus gaat uitkeren is een reëel gevaar.
– Ik ben geen fan van ING meer, sinds gebleken is dat het topmanagement deze bank totaal geen idee had welke risico’s ze met ons geld nam. De topmanagers zijn al jaren aan het graaien terwijl de kwaliteit van het management gelijk evenredig afnam met het toenemen van de bonussen.
Als er iets bewezen is de laatste jaren, dan is het dat hoge bonussen slechte managers aantrekken. Als vervolgens ING iets bewezen heeft, dan is het dat ze tot op heden totaal niets geleerd heeft van de crisis.
De Nederlandse Staat heeft zich garant gesteld voor de schulden en risico’s van ING. Des te kleiner deze bank dus is, des te liever is het mij. Extra aandelen voor toekomstige overnames lijkt mij dus geen goed idee. Hoe ik over extra aandelen voor bonussen denk, mag overduidelijk zijn.
Nederland kan, net als IJsland, de risico’s van zo’n grote bank simpelweg niet dragen. Als ik dan nog vertrouwen had in de kunde van de managers, maar zowel de RvC als de top van ING zijn niet in staat gebleken de goede naam van de bank te behouden.

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *