LADEN

Typ om te zoeken

Nu Alex nog

Laatste Nieuws

Nu Alex nog

Binck heeft als eerste een volgende ronde in de prijzenslag ingezet. Ik schreef daar vorige week al over. Waar het verschil vooral groot is, is in de kleine optie-orders. Beleggers die nog wel eens in één, twee of drie opties per transactie zitten, kunnen nu beter naar Binck overstappen voor optietransacties. Binck is nu immers veel goedkoper bij dat soort orders. Ik begrijp wel dat Binck de winst in haar Alex tak zo lang mogelijk zo hoog mogelijk wil houden, maar het is krom dat de Alex klanten hier benadeeld worden ten opzichte van de Binck klanten. De overname van Alex door Binck lijkt dan toch Alex klanten tot de tweederangs klanten te maken. Ik ben het daar (als vooral Alex klant) natuurlijk niet mee eens, al werk ik zelf niet eens zo vaak met slechts één optie per positie.
Voor wie het nog niet weet, de prijzen per transactie gaan per 6 april voor kleine beleggers werkelijk heel fors omlaag. Zo vervalt bij Binck het minimumtarief bij opties! Nu moet u bij één optiecontract al 11 euro betalen. Na 6 april is dat nog slechts 2,90.
Binck doorbreekt nu eindelijk als grote speler het feit van de minimum transactiekosten die veel te hoog lagen en ze verdient daar alle hulde voor. Beleggers in de Benelux gaan eindelijk ‘normale(re)’ tarieven betalen.
Nu vraag ik me alleen af wanneer dochter Alex er ook mee komt, want het past natuurlijk niet dat één deel van het concern wel goedkoper wordt, en het andere deel niet. Ik ben blij met de stap en toch ontevreden. Dat had Binck natuurlijk ook niet bedoeld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *