LADEN

Typ om te zoeken

ING vergroot haar belang in CSM

Laatste Nieuws

ING vergroot haar belang in CSM

Een opmerkelijk bericht, omdat in de pers juist veel analisten recent negatief over CSM waren.
De vraag is nu, waren daar analisten van ING bij?
In oktober 2010 hebben ING analisten de koersverwachting van CSM neerwaarts bijgesteld. Op 6 juli 2011 hadden de ING analisten het nog over een ‘houden’ advies.

Dat is toch gek als je ondertussen gewoon zelf fors aan het ‘kopen’ bent. Welke analyse en analist heeft ING Bank daar dan voor gebruikt?

Dan werkt onze Chinese Wall zegt dan ING, maar ik voorspel u nu al het volgende advies van de analisten van ING en dat is ‘Kopen’.
Kopen, nadat ING eerst zelf, mede door toedoen van haar analisten, goedkoop ingeslagen heeft.
Dat alles is geen Chinese Wall, dat is gewoon analisten hebben en in feite hun werk volkomen negeren. Waarom zou je als klant dan wel moeten luisteren naar de ING Bank analisten? Leg mij het maar uit.

Analisten die beleggers nu nog weghouden van CSM, zodat ING zo goedkoop mogelijk kan inkopen, waarna na de aankoop door de bank de koopaanbevelingen als vanzelf gaan volgen.

Dat is gewoon een kwestie van afwachten…

Dit mag allemaal, omdat we nog altijd toestaan dat banken met het gratis geld dat ze van de Centrale Bank krijgen zelf posities in de markt nemen, terwijl ze hun bancaire taken verzaken.

De huidige bank is geen bank, maar is een beurshandelaar die tevens ‘onafhankelijke’ adviezen aan haar klanten geeft, terwijl deze bank ook zelf aandelen en beleggende beleggingsfondsen heeft. Ze kunnen in feite niet alleen zelf de koers maken, ze kunnen zelfs hun eigen markt maken. Zodra de koopadviezen van de eigen analisten komen, gaat ING namelijk ook profiteren door hetzij een hogere boekwaarde van haar aandelen CSM, of misschien zelfs wel een hogere verkoopwaarde als ze op dat moment haar winsten mogelijk al weer neemt op deze aandelen. Wie weet kopen zelfs de eigen aandelenfondsen die CSM stukken wel op! Hoeven de stukken niet eens via de beurs te gaan!

Ik pleit mede vanwege dit soort zaken voor een verdere ontvlechting van de banken. Het moet ze verboden worden te handelen met geld dat ze in feite gratis van de DNB krijgen. Dat geld hoort alleen bij de bank thuis en niet bij de beurshandelaar en zeker niet bij de adviseur die ING bank ook is. Hoe kan je het maken dat je eigen analisten adviezen aan klanten geven, terwijl je die analyses als beleggende bank zelf volkomen negeert?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *