LADEN

Typ om te zoeken

2 augustus komt ras naderbij

Laatste Nieuws

2 augustus komt ras naderbij

Afgelopen weekend is het wederom mislukt om in Amerika een akkoord te bereiken over het schuldenplafond. Analisten houden er rekening mee dat politici net voor 2 augustus wel tot een vergelijk zullen komen. Ik ben minder optimistisch.
Hebben die politici de laatste jaren blijk gegeven van gezond verstand?

Naar mijn idee hebben ze hun gezonde verstand goed weten te verbergen, als ze het al hebben. Net als in de top van het bedrijfsleven is de Amerikaanse politiek vergeven van de personen die er slechts zitten voor alleen persoonlijk gewin.
Het land boeit ze niet.

Hun pensioen, hun privileges, het is allemaal veel interessanter dan de economie. Hun spel is de strijd tussen democraten en republikeinen. Die strijd is heilig. Een overloper kan zijn politieke toekomst en daarmee zijn privileges gedag zeggen.
Als er al vrije geesten, zoals Ron Paul, zijn, dan is het aan de kant van Obama, waarmee de kans op het drama nog groter wordt.
Ik hoop van harte dat ze er uit gaan komen, maar ik vrees dat wij op 3 augustus het bericht gaan krijgen dat ze er nog altijd niet uitzijn en dat Obama een nieuwe autoriteit verzint om alsnog de gevraagde gelden (te laat) en als tijdelijke maatregel te realiseren.

Het gaat dus wel goed komen, maar zo als ik er nu naar kijk niet voor 2 augustus en niet met toestemming van de republikeinen. Die laten liever het land naar de knoppen gaan dan Obama een hand reiken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *