LADEN

Typ om te zoeken

Hoe lang kan een beurs alle realiteitszin kwijt zijn?

Laatste Nieuws

Hoe lang kan een beurs alle realiteitszin kwijt zijn?

Net zoals ik gisteren bij de veiling (Zie Beursbox Nieuwsbrief van vandaag) me afvroeg waarom iedereen zijn gezond verstand bij de poort achter liet, kijk ik ook naar de beurs met een groeiende verbazing.
Alles gaat omlaag, dat is zo opmerkelijk niet, althans op het eerste gezicht.

Ik zie echter bepaalde sectoren waarin aandelenkoersen werkelijk op belachelijk lage waarderingen staan. Zelfs al zou de winst verschrompelen tot een kwart, dan nog zouden de aandelen van deze bedrijven niet duur zijn.

 

Hoe lang kan dat voortduren?

Ik zie ook collega Jack Hoogland al heel lang volkomen gelijk hebben met zijn obligatiestrategie, alleen gelijk hebben en gelijk krijgen lopen niet altijd gelijk op. Hij had normaal gesproken al op enorm winsten moeten staan, maar wanneer is het op de beurs ‘normaal gesproken’? Als Jack eenmaal gelijk krijgt, dan zal het nog mooier dan goud nu zijn.

Die wachttijd tot je gelijk krijgt weerhoudt me er dan ook van om nu al extra in die extreem goedkope sectoren te gaan beleggen. De aandelen daarvan dalen net zo hard als de aandelen die het verdienen zo hard te dalen (Banken en verzekeraars). Zolang dat het geval is, wil ik liever niet met nieuw geld gelijk hebben, maar het niet krijgen. Ik zit al met veel te veel geld in zo’n situatie in China, alwaar de gemiddelde K/W op een flink deel van mijn aandelen al onder de 3 is aangekomen.
Belachelijk, maar helaas wel realiteit. Onbekend is hoe lang beleggers deze koopjes nog blijven negeren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *