LADEN

Typ om te zoeken

Behoudt goud haar waarde?

Goud

Behoudt goud haar waarde?

Het grote misverstand dat de oude media en de bankiers in stand willen houden is dat we goud zouden kopen omdat het haar waarde zou houden.
Onzin.

Ook goud is soms meer en soms minder waard. In een samenleving die vol vertrouwen heeft in een papieren munt, heeft goud relatief weinig waarde. Immers heeft iedereen al vertrouwen in de papieren munt. Goud is dan overbodig en de vraag er naar als veilig geld zal gering zijn.
Het wordt anders in een samenleving waarin men niet meer kan vertrouwen in papieren geld (fiat geld). Dan is goud het beste alternatief.
In zo’n omgeving zal goud meer waard worden. In het papieren geld gerekend zal goud steeds waardevoller worden naarmate de waardering voor dat niet langer volledig vertrouwde papieren geld afneemt.

Nu is het gekke, waarom kan ik nu meer met goud kopen dan drie jaar geleden? Als goud en papieren geld in een weegschaal elkaars tegenpool zijn, dan zou ik met goud mijn koopkracht niet moeten zien stijgen. Ik zou er hooguit mijn waarde mee kunnen behouden.

Toch is de realiteit dat ik met mijn goud nu veel meer kan kopen…

De reden is volgens mij het feit dat niet heel de samenleving gelijk op het vertrouwen verliest. Vooral mensen die afhankelijk zijn van de overheid (uitkering of werk) hebben nog veel vertrouwen in die overheid en haar papieren geld.
Door die mensen wordt dus de waarde van papieren hoog gehouden, terwijl tegelijkertijd goud al wel in prijs stijgt door de vraag vanuit anderen die het vertrouwen in papieren geld al wel verliezen.

In andere woorden, goud loopt op de zaken vooruit terwijl de papieren munt niet hard genoeg in waarde daalt. In feite zijn beide op dit moment ‘overgewaardeerd’.

Uiteindelijk kan goud nooit meer waard worden dan de echte waarde van het serieuze papieren geld… Anders gezegd, in een eerlijk systeem zou je koopkracht met goud niet kunnen stijgen.
De realiteit is anders en wie goud heeft, profiteert dus van de oneerlijkheid van de politici.
Hoe meer die blijven liegen, des te meer profiteren de bezitters van goud.

De grootste bezitters van goud zijn overigens de bankiers…
If you can’t fight them, join them. Koop dus goud zolang het vertrouwen in de papieren munt er nog is bij hen die er afhankelijk van zijn. Als ambtenaren hun loon in goud gaan eisen, dan ben ik degene die hen het goud wil verkopen. Immers heeft goud dan haar echte waarde in koopkracht bereikt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *