LADEN

Typ om te zoeken

Hoe ingewikkeld is beleggen? (Deel 3/6)

Laatste Nieuws

Hoe ingewikkeld is beleggen? (Deel 3/6)

Het is belangrijk te weten dat we deskundige beleggers in twee groepen kunnen verdelen.
– Technische beleggers
– Fundamentele beleggers

Niets mis mee, maar ga ze niet met elkaar vergelijken, want hun insteek is compleet verschillend.

Ik wil u wel dit meegeven.
De laatste twintig jaar is het beleggen met behulp van de personal computer enorm toegenomen. Niet veel beleggers kunnen zich nog herinneren dat je als belegger dagelijks op ruitjespapier de koersen bij zat te houden.
Evenzo is het echter zo dat het percentage particuliere beleggers dat geld op de beurs verliest, is toegenomen en wel tot 90% van alle beleggers.

Mijn conclusie is dus, dat de computer geen hulp voor meer winst is gebleken. Particuliere beleggers zijn het slechter gaan doen en de professionele sector heeft nooit eerder zoveel winst kunnen maken.
Als u blijft doen wat u al deed, dan blijft u krijgen wat u al kreeg.
Vanaf 2000 kregen particuliere beleggers erg weinig. Blijft u dus doorgaan op die weg, dan zult u weinig blijven krijgen.

Daarom pleit ik er voor om een andere weg in te slaan. Om te stoppen met het spelletje van de financiële sector te spelen.
Dat spelletje maakt hen rijk en u arm.

Dat spelletje is u te laten traden in hype aandelen en u te laten zitten in te dure aandelen als de beurzen dalen.

De meeste particuliere beleggers beleggen op dit moment op basis van Technische Analyse. We kijken naar grafieken en kopen ‘iets’ omdat de indicatoren interessant staan en in de grafiek duidelijk te zien is dat er een koopsignaal staat.
Vervolgens gaan we traden. We doen dit zeer frequent en bij iedere trade blijft er een stukje aan de strijkstok hangen.
Soms winst, soms verlies, maar de bank wint altijd.
Uiteindelijk constateert 90% van de particuliere beleggers dat ze na enkele jaren beleggen simpelweg geld verloren hebben.
Vrijwel al die beleggers zijn beleggers die gebruik maken van Technische Analyse, die dus geen jaarverslagen lezen en geen idee hebben waar ze eigenlijk posities in kopen.

Mijn pleidooi is, dat u het anders gaat doen en dat u vanaf nu stopt met traden, stopt met Technische Analyse en dat u zich gaat richten op de echte waarde achter de aandelen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *