LADEN

Typ om te zoeken

Het nut van een beursforum

Laatste Nieuws

Het nut van een beursforum

Ik was gisteren op een site aan het kijken waarop beleggers op een forum vrijwel real time hun reactie op de beurs kunnen plaatsen. Ik was niet onder de indruk. Big Brother is er in feite een hogere cultuuruiting bij, maar dat is een ander verhaal. Wat vooral opvalt, is de panische reacties bij ieder puntje van de Dow Jones. Ideale Binck klanten, want gedurende de dag nemen ze blijkbaar meerdere posities in en als ik zo mee lees, lopen ze de hele beursdag achter de feiten aan te hobbelen. Een klassieke manier om enorme bedragen te verliezen. Ze zitten echter boven op de markt en denken daarmee het beste af te zijn. Ik dacht overigens dat, gezien het bedroevende niveau van de reacties, de gemiddelde leeftijd rond de 14 zou liggen, maar volgens de site eigenaar is dat niet het geval. Hij claimt dat de gemiddelde leeftijd rond de veertig ligt. Nu heeft of die site eigenaar een levendige fantasie, of het niveau van de bezoekers is zodanig dat John de Mol daar binnenkort ook maar eens een camera op moet zetten.
In plaats van op Internet zoeken naar antwoorden, zetten veel forumdeelnemers hun vragen direct in het forum en worden ze daar bediend door hordes ‘deskundigen’ die allemaal wel een mening hebben, maar voor het overgrote deel geen idee hebben waarover het gaat.
Ik zal wel een oude vent aan het worden zijn, maar het zag er wat mij betreft allemaal diep droevig uit. Als u iets over beleggen wilt weten, kijkt u dan gewoon ook eens op bijvoorbeeld www.beursbox.nl.  Onder het kopje BeursKennisBox staat heel wat interessants te lezen. U hoeft dan niet te gokken naar het juiste antwoord. Er staat al heel veel informatie op de site. Keurig beschreven en uitgelegd.
Als u serieus aan het beleggen bent, dan heeft u echt niets te zoeken op een forum. Tenminste, dat is mijn stelling en mening… Ik zal het maar niet op dat forum plaatsen, want dan gaat heel die horde ‘jonge honden op leeftijd’ zich druk maken over een stelling die ze toch boven de pet gaat.  Een forum biedt vermaak voor de massa, maar is in mijn ogen pertinent geen bron voor serieuze beurskennis of gegevens. De hoeveelheid puin is er te overweldigend voor. Niemand is in staat tussen de rommel de pareltjes aan postingen te herkennen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *