LADEN

Typ om te zoeken

Hengelen naar de koersbodem

Laatste Nieuws

Hengelen naar de koersbodem

De belegger die hengelt naar een koersbodem, hoopt de slimste te zijn.
Wanneer de aandelenkoersen zoals vandaag letterlijk als een steen vallen, dan slaat de paniek toe en zijn er gewoonlijk slechts weinig of geen beleggers die durven aandelen te kopen. Overal hoort men dan, dat is nog maar een begin, de koersen zullen nog lager gaan en ik wacht tot de koersbodem is bereikt. Hengelen naar de koersbodem en willen de slimste te zijn op de beursvloer dan kan slechts één belegger. De koper moet immers een verkoper vinden die bereid is te verkopen tegen de laagste koers. De verkoper zal daarbij zeker van oordeel zijn dat de koers nog lager kan en de koper zal overtuigd zijn dat hij of zij heeft gekocht aan de laagste koers. Is dat niet gelijk aan het zoeken van een naald in een hooiberg?
Zou het niet beter zijn om andere beleggers de koersbodem van een aandeel te gunnen vooraleer zelf op de aandelentrein te springen?
Is het niet beter uw aandelen in golven te kopen.? Dat zit zo.
Stel u vindt dat het aandeel FORTIS wat overdreven is gedaald en wil het wel in portefeuille nemen. Indien u voor deze aankoop 10000 Euro had voorzien, waarom zou u dan niet in schijven van 2500 Euro uw aankopen van Fortis te doen.
De eerste schijf koopt u onmiddellijk omdat het aandeel Fortis zonder meer goedkoop is.
De andere drie schijven koopt u telkens wanneer de koers een stijgende koerstrend laat zien of twee stijgende koersbodems. Uw gemiddelde aankoopkoers zal dan wel wat hoger zijn dan bij uw eerste aankoop. Indien echter de koers na uw eerste aankoop nog verder is gedaald, dan bent u ook maar voor één vierde of 2500 Euro belegd. Zeker bij de huidige turbulenties op de beursvloer kan deze strategie goud waard zijn voor de belegger.
Koop enkel wanneer ook de koers van de sectorindex waartoe het aandeel behoort. Tenslotte, de gouden raad bij uitstek is, koop enkel wanneer ook de marktindex waartoe het aandeel behoort, een stijgende koerstrend laat zien.
Indien uw vingers tintelen om te kopen, zal u met deze strategie het koersrisico sterk beperken en tevens bij een positieve evolutie van de koers van het aandeel, een niet onaardig rendement opstrijken. Hebzucht is de grootste vijand van een belegger, hebzucht veroorzaakt gewoonlijk ook het grootste leed bij de belegger. Laat u dus niet op sleeptouw nemen door uw emoties, en koop verstandig wanneer de tijd keert op de beursvloer.
Wanneer het tij keert, kan u elke week lezen in de Indextimer. Vraag hier uw proefabonnement aan. U zal zeker niet ontgoocheld zijn wanneer u deze prognoses enkele weken volgt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *