LADEN

Typ om te zoeken

De bodem in zicht?

Laatste Nieuws

De bodem in zicht?

De grote vraag is steeds, waar is de bodem? Beleggers vinden het heel belangrijk om ‘op de bodem’ te kopen. Er zijn echter twee methodes om ‘goed’ te kopen. Eén ervan het ik al in de marktbeeld van de nieuwsbrief  van vandaag besproken, dat is tegen fundamenteel lage waarderingen kopen.
De andere methode is lastiger, maar dat is pas kopen als de markt in het herstel weer door enkele weerstanden heen is gebroken. U verliest dan wel een enorm stuk van het eerste herstel, maar de kans dat u te vroeg instapt, is veel kleiner.
Mijn persoonlijke voorkeur is om fundamenteel juist te kopen. Dat is dan vaak te vroeg, maar ik weet ook uit ervaring dat het enorm moeilijk is om nog te kopen als een koers al weer 15 tot 20% hoger dan het dieptepunt is. Dan ga je je als belegger afvragen of je al niet te laat bent. Voor je het weet, wacht je dan weer te lang en ben je ook echt te laat. Ben je echter te vroeg en daalt de koers na je aankoop toch weer, dan kies je vaak alsnog voor fundamenteel de juiste koers, maar hoe vaak is dat niet duurder dan al direct daar voor kiezen?
Ik kies daarom mijn posities zorgvuldig en ga voor heel specifieke aandelen van prachtige bedrijven. Als de koers goed is, dan koop ik, ongeacht het beurs sentiment. We weten donders goed dat beurs sentiment ook maar iets heel vluchtigs is. Het kan morgen totaal omslaan. Ik kan dus over drie dagen de held zijn, of ik ben de belegger die mooie aandelen heeft, maar nog wel even op de winst op de nieuwe posities moet wachten. Ik ben geduldig, dus ik wacht wel even.
Afgelopen week heb ik weer gekocht. Ook kwam in de BeursAccent Nieuwsbrief service een aandeel weer onder de koers die al anderhalve maand geleden door mij als koopwaardig onder dat niveau werd genoemd. Het aandeel kwam er maar niet onder, tot afgelopen week. Geduld loont.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *