LADEN

Typ om te zoeken

Heijmans ziet licht stijgende omzet

Laatste Nieuws

Heijmans ziet licht stijgende omzet

Ondanks de stagnerende huizenmarkt ziet bouwer Heijmans haar resultaat toenemen. Er werd een lichte toename van activiteiten uit voortgezette activiteiten gemeld.
De orderportefeuille is dan ook met 3% gestegen.
Ze zien echter geen herstel in de huizenmarkt. Er is een gebrek aan vertrouwen en financiering en een teveel aan regels. In het eerste kwartaal waren de verkopen van woningen hoger dan vorig jaar, maar April was daarentegen veel slechter als een jaar geleden. Er werden 355 woningen verkocht in de eerste vier maanden van 2011. Dat was in 2010 nog 400 woningen. Het zachte winterweer in 2011 heeft de omzet geholpen. In totaal is de orderportefeuille nu 2,3 miljard euro groot.

Heijmans zal bijvoorbeeld in Amsterdam de oplaadpalen voor elektrisch autorijden gaan leveren. Voortaan zal het bedrijf ook duurzaam hout gebruiken. Heel bewust zet het bedrijf nu in op toenemende duurzaamheid. Daartoe worden ook 170 medewerkers extra opgeleid.
Op 24 augustus 2011 zal Heijmans de halfjaarcijfers publiceren.

– Mijn investering is Heijmans is achteraf wat ongelukkig geweest. Ik kocht te vroeg en behaalde alleen omdat ik opties schreef uiteindelijk een winst op de hele transactie. Ik stapte uit op technische redenen en miste vervolgens de stijging die ik al eerder verwacht had.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *