LADEN

Typ om te zoeken

Geen tekenen van herstel voor huizenmarkt

Laatste Nieuws

Geen tekenen van herstel voor huizenmarkt

De Rabobank maakte dat bekend in haar driemaandelijkse rapport. De Rabobank ziet verdere dalingen van 2 en 2,5% dit jaar en volgend jaar.
Het aantal transacties steeg in januari en februari, om in maart weer enorm terug te vallen. Volgens de Rabobank kwam die omzetstijging begin dit jaar vanuit toegenomen rust omdat het nieuwe kabinet geen enorme veranderingen zou doorvoeren.
Ik heb gisteren even een lokale makelaar gebeld. Volgens hem was 2009 een rampjaar, waarna 2010 nog erger werd en op dit moment is in mijn woonplaats het aantal transacties nog weer afgenomen.

Ik ben zelf overigens ook weer in de running voor een woning. Mijn bod ligt 10% onder de vraagprijs die al fors omlaag gegaan is. Het huis staat dan ook al ruim twee jaar te koop en dat zegt wel wat. Het is op het oog geen ideaal moment om te kopen. Aan de andere kant moet je kopen als de markt zwak is. Iedereen zal inzien dat dat het geval is.
Ik ben altijd al enigszins dwars geweest, dus ik ben juist nu actief op de woningmarkt. Eerdere biedingen op andere huizen liepen bij mij tot op heden stuk op het feit dat ik scherp inzet. Ik heb een prijs in mijn hoofd en daar ben ik dan ook niet vanaf te brengen. Als de verkoper dan niet wil, dan loop ik ook weg en laat het verder zo. Geen spijt, geen verwijten.
Wat ik nu op het oog heb is pertinent niet mijn ideale woning, maar tegen de prijs die ik bied wil ik het graag verkrijgen. Het zou bij succes vooral inhouden dat ik voorlopig geen ruimtegebrek meer zou hebben. Dat laatste is nu wel het geval.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *