LADEN

Typ om te zoeken

Groot belastingontduik schandaal in België

Laatste Nieuws

Groot belastingontduik schandaal in België

Door de illegale doorspeling van een door een voormalige Zwitserse werknemer van HSBC gestolen bestand is de Belgische belastingdienst een grote fraude op het spoor gekomen.
Eerst even over voormalige bankmedewerkers… Die kunnen hun pensioen veilig stellen door al vroeg bestanden van hun werkgever te stelen. De overheid heeft er veel geld voor over. Zou je bank je ontslaan, dan niet dreigen met openbaarmaking, maar direct naar de overheid stappen en je waren tegen de hoogst mogelijk prijs verkopen. Let er ook op dat je een provisie krijgt over wederverkoop door je overheid. Ze verkopen je bestanden namelijk ook weer door aan andere overheden. Je hoeft nooit meer te werken en vervolgt wordt je niet. Immers, bij de overheid geldt, misdaad loont en regels gelden niet.

De Belgische belastingdienst zal altijd al geweten hebben dat de diamantairs een loopje met de belastingwetten namen. Ze rekenen cash af, leggen niets vast en transacties gaan op basis van een handdruk. Ideale omstandigheden om de belasting ’te vergeten’.
Enkele prominenten van de diamantbeurs staan op een lijst met geheime bankrekeningen in Zwitserland. Op dit moment denkt men dat er maar liefst 700 miljoen belasting is achtergehouden.

Het is een goede zaak dat deze zeer rijke ondernemers ook eindelijk belasting gaan betalen. Het feit dat de overheid er illegale praktijken voor gebruikt om ze te pakken te krijgen is minder fraai. Immers, waar hebben we wetten voor als de overheid zelf niet aan die wetten gebonden is. Waarom gelden die wetten dan wel voor ons?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *