LADEN

Typ om te zoeken

Is de GLD ETF wel echt gedekt door goud?

Goud

Is de GLD ETF wel echt gedekt door goud?

Bron: GATA.org  De uitgever van de GLD ETF heeft CNBC reporter Bob Pisani uitgenodigd in haar kluizen. Bob Pisani hield een baar goud omhoog waarbij het unieke serienummer zichtbaar was.
Een slimme kijker heeft vervolgens dit unieke nummer vergeleken met de meest recente publicatie van de GLD ETF uitgever.

Wat bleek?

Dit unieke identificatienummer stond niet op de lijst!

Bob Pisani heeft dus wel goud in zijn handen gehad, maar de vraag is nu van wie dit goud daadwerkelijk was.

In plaats van meer zekerheid te verstrekken, heeft de uitgever van de GLD ETF alleen maar meer onzekerheid in de markt gebracht.
Ik ben zelf geen voorstander van de GLD ETF omdat je als belegger short in de ETF kan gaan. Stel dat u van een shorter de ETF koopt, dan koopt u dus een niet door goud gedekte ETF.

Voor mij is goud een andere vorm van cash. Ik heb er dus niets aan als ik kans loop dat mijn cash gedekt wordt door papier. Dan kan ik natuurlijk net zo goed de euro aanhouden.
Ik heb mijn cash grotendeels omgezet in echt goud en dan vooral zilver. Daarbij heb ik een aanbieder die de unieke serienummers publiceert en laat verifiëren door een accountant, niet door een CNBC reporter die snel te foppen is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *