LADEN

Typ om te zoeken

Grolsch beurs exit

Laatste Nieuws

Grolsch beurs exit

SABMiller heeft het bod op Grolsch gestand gedaan en daarmee zal binnenkort opnieuw een einde aan een Nederlandse beursnotering komen. Na afloop van de aanmeldingsperiode had SABMiller 94,65% van het uitstaande aandelenkapitaal in bezit. Beleggers die op dit moment nog niet aangemeld hebben, krijgen tot 20 februari 15.00 uur de tijd om dat alsnog te doen. Ik raad dat aan, want er is geen enkele hoop op een beter bod. Het heeft dan ook geen zin de aandelen vast te blijven houden omdat deze bij een eventuele beurs exit niet meer verhandelbaar zijn.
SABMiller biedt EUR 48,25 per aandeel, ofwel totaal EUR 816 miljoen. Het bestuur van de Twentse bierbrouwer steunt het bod unaniem en sprak al eerder van een ‘knock out’ bod. Het ziet er inderdaad ook naar uit dat er geen alternatief meer is dan het bod van SABMiller accepteren.
SABMiller gaf al aan de beursnotering van Grolsch zo spoedig mogelijk te willen beëindigen. Ze kan dat doen zodra ze 95% van de aandelen in bezit heeft. Dat is slechts een kwestie van een paar aandelen erbij verkrijgen. Ik zou dat risico als belegger niet willen nemen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *