LADEN

Typ om te zoeken

Goud interessant of niet?

Laatste Nieuws

Goud interessant of niet?

We lezen op steeds meer plekken op Internet dat goud ‘te duur’ zou zijn. ‘Iedereen’ zou ondertussen al goud hebben. Alleen als ik aan familie, vrienden en kennissen vraag wie goud heeft, dan zeggen ze allemaal wel een gouden ring en ergens een muntje te hebben, maar een kilo goud of meer, dat heeft vrijwel niemand.
Ik schreef al eens eerder, marktleider Goldmoney heeft wereldwijd slechts 18.300 klanten.

Waarom wordt er dan zoveel goud verhandeld en gaan er zoveel papieren goud producten rond? In mijn ogen alleen maar omdat grote hedgefunds en Centrale Banken zoveel handelen. Het percentage particuliere beleggers dat actief is, is zeer gering.
Consumenten zijn per saldo nog altijd goudverkopers. Er zijn nu namelijk wel veel meer mensen die hun goudrestjes nu te gelde maken. Die sturen ringen en munten op naar goudhandelaren die ze er een niet al te beste prijs voor geven. Het punt is echter, wie wil anders je restgoud kopen? De prijs die de handelaar geeft is dus de goede prijs, want ze is de enige die je kan krijgen. Je bent als verkoper gewoon volledig afhankelijk van die ene handelaar.

De meeste mensen doen nu dus in mijn ogen precies het verkeerde, ze verkopen, daar waar ze juist zouden moeten kopen.
De centrale banken van Rusland, India, China, Mexico en Mauritius weten we zeker van dat ze goud gekocht hebben. Van heel wat andere Centrale Banken, ook in Europa, bestaat het vermoeden dat ze goud aan het inkopen zijn.
Goud is een beter alternatief dan een bankrekening met daarop vermogen in een munt die snel aan het verwateren is. Dat China dus haar dollars aan het inwisselen is voor goud zou mij persoonlijk niet verbazen.

Goud zou ik niet aanhouden voor een speculatieve belegging, daar zijn andere producten veel interessanter voor. Het is de beste vervanging voor cash euro’s en dollars. Daarvoor kan je het goed gebruiken. Daarvoor gebruik ik het. Daarvoor gebruiken Centrale Banken het.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *