LADEN

Typ om te zoeken

Hoge boete overtreding marktmisbruik bepaling

Laatste Nieuws

Hoge boete overtreding marktmisbruik bepaling

De AFM heeft een niet misselijke boete opgelegd aan de CEO van Schuitema. Hij moet 200.000 euro boete betalen omdat hij op de ondernemersdag van Schuitema koersgevoelige informatie prijsgaf die op dat moment direct breder bekend gemaakt had moeten worden.
De aanwezigen kwamen door de uitspraken in het bezit van voorwetenschap.

– Wat dit vooral zegt, is dat informatiebijeenkomsten van bedrijven van alles kunnen zijn, behalve informatie bijeenkomsten. Je mag namelijk als bedrijf geen koersgevoelige informatie prijsgeven aan een beperkt gezelschap. ‘Beperkt’ wordt dan me bedoeld, alleen diegenen die daar aanwezig zijn. Als tegelijkertijd een persbericht uitgaat, dan is er niets aan de hand.
In wezen zegt dat, dat het bijeen komen weinig toegevoegde waarde meer heeft. Bij iedere uitspraak moet tegelijkertijd de PR medewerker de uitgesproken tekst als persbericht uitdoen…

Ik kan me zo indenken dat bedrijven hier mee worstelen. Aan de andere kant mag het ook gewoon niet zo zijn dat enkele personen… of dat er nu drie of drieduizend zijn, meer weten dan anderen.

Het ‘eerlijk’ antwoord geven op vragen komt nu wel in het geding. Een eerlijk antwoord kan immers koersgevoelig zijn. Dan liever even liegen en het later via een persbericht rechtbreien…
Hoe dan ook, de echt informatieve bijeenkomst is passé.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *