LADEN

Typ om te zoeken

Goud brengt geen rente op

Laatste Nieuws

Goud brengt geen rente op

Dat is de dooddoener voor de bankanalisten die niet graag zien dat hun klanten goud kopen. Immers, goud levert hen niets op. Een belegger die kapitaal in goud stopt, houdt er rekening mee dat dit deel van het vermogen lange tijd onaangeroerd zal blijven. Een vreselijk idee voor een bank, want dat voor hen ‘dode’ kapitaal levert geen omzetprovisie etc. op en kan niet als onderpand voor de bank dienen. De analisten en medewerkers van de bank leren één ding heel goed en dat is dat ‘goud’ de vijand van een florerende moderne bank is.

Hoe kan je als bankanalist goud ‘zwart maken?

Zeg tegen je klant dat het geen rente op zal leveren!

Rente kan je immers zien. Het vermogen van de klant dat begin het jaar 10.000 was, is eind van het jaar 10.200 euro. Vette winst dus en je kan de klant daar fijntjes op wijzen. 10 ounces goud, blijft ook na een jaar 10 ounces goud.
Dat inflatie de ‘echte waarde’ van geld op de spaarrekening heeft aangevreten, daar hoort u de bankmedewerker niet over.

Het goud ondertussen, dat geen rente opleverde, leverde aantoonbaar over langere periode (en daarvoor koop je goud) één fantastische zaak op, namelijk een bescherming tegen geldontwaarding/inflatie.
Om u een idee te geven, in de jaren twintig kocht je met één ounce goud een maatpak en nu kan je dat nog altijd. Hetzelfde geldt voor het kopen van een auto.

Inderdaad, goud levert geen rente op… De bankmedewerkers liegen niet. Ze vertellen alleen de halve waarheid. Rente is namelijk ALTIJD minder dan de inflatie. Geld op de bankrekening verliest dus altijd van de inflatie en wie lange tijd of misschien wel altijd een bepaald bedrag op rente heeft staan, die is uiteindelijk beter af met goud.

Een vertrouwde goudrekening openen doet u hier.
Hulp erbij nodig: dat krijgt u hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *