LADEN

Typ om te zoeken

Geef de shorters de schuld!

Laatste Nieuws

Geef de shorters de schuld!

In Amerika mag nu ook niet meer short gegaan worden op een bedrijf als General Motors. Daarmee is nu ook duidelijk dat buiten de financiële sector de nood extreem hoog is en nog altijd de verkeerden de schuld krijgen. Geef de shorters maar de schuld. Feit is echter dat bijna alle short posities keurig verdeeld zijn onder bescherming en passieve speculatie omlaag. Er is niets mis met een particulier die een put optie koopt. Die koop van de put optie kan het bedrijf op geen enkele wijze schaden.
Wat het bedrijf wel kan schaden is slecht management in combinatie met geruchten in de markt. Vooral geruchten die waar blijken te zijn, zijn dodelijk voor een bedrijf. Geef daarom snel de shorters de schuld, dan ligt de schuld van de teloorgang tenminste niet bij het slechte management.
Tegenwoordig mag een slecht geleid bedrijf niet meer failliet gaan. We moeten het redden omdat er banen en geld op het spel staan. Dus houden we slechte bedrijven in bedrijf. Dat deden de communistische landen indertijd ook. Die kozen vervolgens voor ons systeem omdat het beter was. Bij ons echter lieten we, omdat we zo’n succes hadden, afgestudeerde criminelen de banken en belangrijkste bedrijven runnen. Mensen die alleen maar voor hun eigen gewin gingen. Ach dat is zo erg niet, een beetje extra motivatie via veel geld, werd  geroepen. Ze hebben er recht op want ze hebben een enorme verantwoordelijkheid en ze gaan anders naar het buitenland zeiden de commissarissen… Tja, waren ze maar in het buitenland gebleven, maar neen, ook in de Benelux moesten we mee in die trend en lieten we witte boorden criminelen de bedrijven leiden. Wat ze achterlieten, kunnen we nu op de beurs aanschouwen.
Maar laten we nu vooral de shorters de schuld geven en hen het beleggen onmogelijk maken, dat is een oplossing!
Er is nu een massale gekte in de beurs. Bij beleggers, maar ook bij de toezichthouders. De AFM is volledig de weg kwijt en helaas niet alleen de AFM.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *