LADEN

Typ om te zoeken

Gaat E*Trade overgenomen worden?

Laatste Nieuws

Gaat E*Trade overgenomen worden?

E*trade, de Amerikaanse broker die eind jaren negentig furore maakte doet het de laatste jaren niet zo best meer. De transactie kosten liggen voor beleggers 10x hoger dan bij InterActive Brokers en hun strategische keuze om een bank te willen worden is ze in de bankencrisis bijna fataal geworden.
Hun hypotheken portefeuille hangt ze als een molensteen om de nek.

Collega Ameritrade, die ook een te dure broker is, zou wel eens een overname bod kunnen doen. De schaalgrootte zou het gecombineerde nieuwe bedrijf in staat stellen wat scherpere tarieven te hanteren. Daarbij hebben ze samen wel een vuist tegen andere partijen in de markt.
Ook Charles Schwab en Morgan Stanley worden genoemd als mogelijke opvolgers. In mijn ogen zijn deze partijen minder snel in staat om E*trade over te nemen. Vooral Morgan Stanley heeft er in 2008 zo’n bende van gemaakt dat nu al een concurrent over willen nemen wel wenkbrauwen zou doen fronsen.

Kan E*trade het eventueel nog alleen redden?

– Naar mijn idee uiteindelijk niet. Het marktaandeel loopt steeds verder terug. Nu is de onderneming nog serieus wat waard. Ze hebben blijkbaar de kracht en het ondernemersbloed niet meer om nog met iets nieuws in de markt te komen.
Zelf heb ik ook nog een spalende rekening bij ze lopen. Ik probeer die al een jaar lang over te zetten naar IB, maar E*trade gebruikt alle trucs die er maar zijn om dat tegen te houden. Ik heb er nog geen zaak van willen maken, maar als ik dit geld nodig zou hebben gehad, dan had ik echt een serieus probleem met ze gehad.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *