LADEN

Typ om te zoeken

Obama kan niet bezuinigen

Laatste Nieuws

Obama kan niet bezuinigen

Zelfs al zou hij het willen, de vaste lasten en verplichtingen van de firma Amerika zijn zo enorm groot, de rest van het budget is te klein van omvang om een serieuze deuk in het tekort te maken.
De Republikeinen weten dat, maar die zijn niet aan de macht. Die willen zien dat Obama klem komt te zitten, zodat ze volgend jaar weer de president kunnen leveren die… net als Obama nu, te veel geld gaat uitgeven.
Waar de Republikeinen mee ‘spelen’ is zowel de Amerikaanse samenleving alsmede de wereldeconomie.
Daar zitten de republikeinse volksvertegenwoordigers niet mee, want hun belang is volgend jaar de Amerikaanse president leveren en er zelf leuk betaalde baantjes als gevolg daarvan overhouden.

De bezuinigingen zoals de Republikeinen voorstaan zou inhouden dat letterlijk 25% van de Amerikaanse bevolking (en dan met name de minderheden en wat white trash) zonder geld en dus zonder eten komen te zitten.

Onbespreekbaar als je er over nadenkt, maar dat laatste doen de Republikeinen niet. Het is immers Obama’s feestje dat ze willen verpesten. Die mag dat probleempje oplossen. Ze laten hem net zo lang aan dat touw bengelen tot hij zijn nek breekt of Amerika bij de wortels afbreekt.

Dat laatste realiseren ze zich echt niet. Waarom zouden ze? Ze hebben het zelf allemaal erg goed in Washington en in de Republikeinse partij. Ze zijn de partij van de overwegend blanke midden en hoge, elite, bovenklasse en daarmee de partij van de vrijwel overwegend blanke toplaag van de bevolking. Honger, armoede? Dat is er in hun ogen alleen bij hen die niet voor hun geld willen werken. Het is immers Amerika. Iedereen die dat wil, kan er rijk worden…

Als je de wereld door zo’n simpele bril ziet, dan is alles makkelijk.

Ik vrees voor Amerikanen dat Amerika als supermacht haar langste tijd onderhand wel gehad heeft. Er is namelijk één besparing wel mogelijk. Die ene besparing is de politietaak in de wereld loslaten en alle militairen terug halen, de militaire missies EN de aanwezigheid van Amerikaanse soldaten in het buitenland per direct stopzetten. Als de Amerikaanse bevolking niet van honger en interne strijd wil omkomen, dan kan dat wel eens de enige mogelijkheid worden om binnen het huidige budget rond te komen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een wereldmacht op die wijze aan haar einde komt. Ooit hadden de Nederlanden dezelfde positie. Heel snel ging het al mis doordat die politietaak gewoon veel te duur was. Zodra de soldaten naar huis komen, is het met de wereldmacht gedaan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *