LADEN

Typ om te zoeken

FED beschuldigd van goud manipulatie

Laatste Nieuws

FED beschuldigd van goud manipulatie

De Wall Street Journal zal een betaalde advertentie pagina opnemen waarin de FED wordt beschuldigd van manipulatie van de goudprijs. Even buiten het onderwerp is het diep en diep triest dat je dit soort eventuele misstanden in Amerika alleen maar in kranten aan de kaak kunt stellen als je er fors voor wilt betalen. Waar is de tijd van vrije pers gebleven, waarbij journalisten op zoek naar de waarheid gingen?
Alleen met een dikke portemonnee kan je nu nog kranten eigenaren omkopen om jouw waarheid wereldkundig te maken.
Het geeft mooi aan wat voor een vrije maatschappij Amerika tegenwoordig nog is, en geeft ook een goede reden aan waarom kranten het steeds slechter doen. Je leest er steeds minder journalistiek. Voor spraakmakende zaken moet je tegenwoordig naar Internet toe. Het enige dat kranten nu nog wel hebben, is de verwachting dat een stuk in de krant nog wel enige impact zal hebben.
De Wall Street Journal wil het risico van de plaatsing tegen een zeer hoog advertentietarief wel nemen, maar legt zich niet journalistiek vast. Tegen een prijs van $264.000 mocht het artikel geplaatst worden.
Waar het in het stuk om gaat is dat de voorraden goud in Fort Knox volgens de GATA veel kleiner zijn dan officieel medegedeeld. Volgens de GATA lijkt het erop dat de Amerikaanse regering een enorme cover up aan het organiseren is. Verschillende overheidsinstellingen verwijzen naar elkaar als er om nadere informatie wordt gevraagd en uiteindelijk wordt er op vragen over de hoeveelheid goud en van wie die goudvoorraad dan is, geen enkel antwoord gegeven. Alsof de goudvoorraad ook ineens een staatsgeheim is geworden. Vreemde zaak, want dat was het nooit. Het Westen was in het verleden immers trots op de enorme voorraad die het bezat.
Onder deze link leest u het hele (Engelstalige) artikel.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *