LADEN

Typ om te zoeken

Facebook een zegen of een ramp?

Laatste Nieuws

Facebook een zegen of een ramp?

Voor beleggers is Facebook vooralsnog een ramp, maar mogelijk dat heel deze opzet ook voor de economie een ramp is.
Onderzoeken tonen aan dat werknemers veel tijd spenderen op Facebook en het is maar de vraag hoe productief dat allemaal is.
Het zakelijk blokkeren van Facebook leidt echter niet tot minder gebruik. Veel werknemers gebruiken dan hun eigen Smartphone om alsnog op Facebook actief te zijn. De hoeveelheid productie uren die ermee verloren gaat is enorm.
Zolang werknemers zelf niet inzien dat dit geen goede zaak is zal het gebruik tijdens werktijd niet snel afnemen.
Werknemers ontslaan vanwege het tijdens werkuren gebruiken van Facebook zien we nog niet vaak gebeuren. Toch is er bij werkgevers en leidinggevenden veel onvrede over het tijdens het werk gebruiken van Social Media.
Informatie technologie zou ons volgens de belofte productiever maken. We zien nu dat het tegendeel het geval is. Het leidt enorm af en is funest voor de productiviteit van werknemers.
Werknemers voelen zich afgesneden van de wereld als ze een paar uur geen Facebook kunnen gebruiken. Niet zelden wordt zelfs tijdens vergaderingen nog driftig op Social Media gepost. De schade voor de economie is enorm. Facebook en Twitter maken meer kapot dan ons lief is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *