LADEN

Typ om te zoeken

Euronext laks met aanpassen optieseries

Laatste Nieuws

Euronext laks met aanpassen optieseries

Voor beleggers die in optiestrategiën handelen, is het bij sterke stijgingen of dalingen van de beurs van groot belang dat Euronext op tijd nieuwe optieseries beschikbaar stelt. Immers kan je als bezitter van een mooi optie opzetje in de problemen komen als je niet tijdig kan afdekken of bijkopen op de actuele niveaus.
Zo daalde de AEX recent naar 402. Euronext echter, paste de series niet aan en de laagste beschikbare serie is en bleef 395.
Beleggers die dus onderop hadden willen bijstellen, kwamen van een koude kermis thuis en hebben andere oplossingen moeten zoeken, of simpelweg verlies moeten nemen.
Nu Euronext blijkbaar minder oog heeft voor de opties moeten ze zich daar gaan afvragen of ze zelf nog wel de facilitator van opties willen blijven. Daar waar de banken tegenwoordig de Turbo’s en Speeders in de markt zetten, is het misschien ook te overwegen om de opties in handen van banken of andere marktspelers te brengen. De beurs is nu blijkbaar met lucratievere zaken bezig. Het zou voor de banken of brokers een compensatie kunnen geven voor de teruglopende transactie inkomsten.
(Met dank aan Jan Breestraat)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *