LADEN

Typ om te zoeken

Euro onrust

Laatste Nieuws

Euro onrust

Vrijdagavond ging de euro flink onderuit toen Der Spiegel met het gerucht kwam dat Griekenland op het punt stond de Euro te verlaten. Het werd snel in alle toonaarden ontkend, maar inderdaad waren vijf ministers van Financiën wel in het geheim en op een geheime locatie bijeen.

Heeft Der Spiegel een weekendverrassing weten te voorkomen? Het is overigens ‘raar’ dat maar vijf ministers aanwezig waren. De grote landen wilden het probleem naar het schijnt even ‘onderling’ oplossen. Nederland als één van de grote betalers was niet uitgenodigd. Houdt het dan ook in dat we voortaan niet meer mee hoeven te betalen?

Vooralsnog lijkt het er op dat Griekenland het maar niet voor elkaar krijgt dat de Grieken de hun opgelegde belastingen gaan betalen met als gevolg dat het land een enorm begrotingstekort niet gevuld krijgt. Moet Europa dan andermaal te hulp komen? Mij persoonlijk lijkt het een moeilijk te verkopen verhaal, maar Europa zal het allemaal wel ‘oplossen’. Ik ben er zelf wel klaar mee. Wat mij betreft is het voor Griekenland ‘over’. De Grieken willen grosso modo alleen profiteren en niets betalen. Ik geef toe, wij zouden niet anders zijn als we in hun schoenen stonden en de kans hadden om net als ze nu doen, de belastingen niet betalen. We staan echter niet in hun schoenen. Als de Grieken in onze schoenen stonden, zouden ze hoogst waarschijnlijk zoals wij nu reageren. Sterker nog, ik vrees dat ze niet zouden pikken dat een ander op hun rekening van de zon aan het genieten is. We zijn wat dat betreft ook wel heeel erg aardig voor Griekenland.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *