LADEN

Typ om te zoeken

Ambtenaar Engeland steeds duurder

Laatste Nieuws

Ambtenaar Engeland steeds duurder

In Engeland werd bekend dat de ambtenaren momenteel een uurloon hebben dat 30% hogter ligt dan bij vergelijkbare banen in de vrije sector.

 Vroeger was het zo dat de extra zekerheid van overheidsbanen kwam met het feit dat deze banen iets slechter betaald werden. Die situatie bestaat al jaren niet meer. Daar waar bedrijven de lonen matigden, ging de overheid gewoon door met corrigeren voor inflatie en standaard jaarlijks verhogen. Voor de economie is het funest, want talent kiest nu voor niet productieve banen bij de dure overheid. Die dure overheidsbanen moeten betaald worden vanuit belastinggeld en dat alles gaat weer ten koste van de rijkddom van het land.

Uiteindelijk KAN het niet anders dan dat overheidslonen weer terug moeten naar minstens gelijk aan private sector lonen. Het zou zelfs een gezonde zaak voor de economie zijn als het een paar procent er onder zou liggen. De overheid heeft te lang te goed voor zichzelf gezorgd. In Engeland is het nu 30%, hoeveel is het in andere landen van Europa?

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *