LADEN

Typ om te zoeken

Dorst, we zouden het bijna vergeten

Laatste Nieuws

Dorst, we zouden het bijna vergeten

In de huidige crisis gaat alle aandacht naar geld en banken uit en vergeten we de acute problemen waarmee de mensheid de aankomende jaren mee zal worstelen. Het energietekort horen we nog wel eens wat over, terwijl we ondertussen verkwistend van goedkope olie blijven genieten. Een even belangrijk punt is schoon drinkwater. Zelfs de grootmachten Amerika en China kampen met het probleem dat grote delen van hun land de aankomende jaren te droog zullen worden, waardoor de beschikbaarheid van schoon drinkwater voor de bevolking en voor de industrie een extreem probleem gaat worden. Peking ligt mogelijk al binnen tien jaar midden in een enorme woestijn. Las Vegas, dat juist midden in de woestijn gebouwd is, kan over tien jaar wel eens onhoudbaar geworden zijn. In Amerika zijn er nu al 36 staten die in meer of mindere vorm een probleem met water beschikbaarheid hebben.
Dit probleem krijgt momenteel geen enkele aandacht. Niet in de pers en niet in de politiek. Het is volledig ondergesneeuwd vanwege miljarden verliezen en miljarden hulp aan banken. Die frauderende bankiers zijn daarmee niet alleen verantwoordelijk voor de grootste diefstal aller tijden, maar mogelijk zijn ze indirect ook wel verantwoordelijk voor volkerenmoord. Het zijn immers niet alleen China en Amerika die last van droogte hebben. Ook binnen Europa is er een probleem. Spanje, Griekenland, Italië en zelfs Frankrijk komen in de zomer steeds vaker klem. We zullen het dan maar niet hebben over Afrika en schrikwekkender zelfs… Brazilië. Het land van de oerwouden ziet nu in de zomer rivieren droogvallen daar waar tot tien jaar geleden het water ook in hoogzomer in enorme hoeveelheden bleef stromen.
Voor beleggers is belangrijk dat de water sector kansrijk is, want ze zullen werk genoeg hebben. Door het gebrek aan aandacht voor de waterproblemen hebben ook de bedrijven in de zo belangrijke watersector de wind enorm tegen. Er is geen geld voor investeringen en geen geld voor onderzoek. Dat houdt in dat de aandelen in die sector tegen enorme dalingen oplopen, juist daar waar we zeker weten dat er de aankomende jaren werk genoeg ligt voor ze.
Als niemand voor de benodigde investeringen in infrastructuur wil betalen, dan gaan echter ook in die belangrijke sector bedrijven failliet. Failliet met alle gevolgen van dien, want de droogte, die komt.
BeursAccent is belegger in de water sector, maar we staan op aanzienlijke verliezen in die sector. Helaas is dat de realiteit.

Lees meer over de BeursAccent beleggingsmethode.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *