LADEN

Typ om te zoeken

Dividend

Laatste Nieuws

Dividend

Het jaar 2009 is een slecht jaar voor beleggers geworden die het van dividend moeten hebben. De S&P 500 bedrijven keerden dit jaar meer dan 50 miljard minder aan dividend uit dan in 2008. Een daling van ruim 20%. Naar verwachting zal het dividend in 2010 weer gaan toenemen. Het is dus interessant om weer te kijken naar dividend.
Ik ben zelf altijd sceptisch richting dividend gebleven. Immers is dividend een sigaar uit eigen doos. Het uitgekeerde dividend wordt uit het bedrijf gehaald, daar kan de onderneming niet meer mee ondernemen en het gaat ook nog eens van de koers af. In 2008 zagen we dan ook dat de koersen door het toen zo hoge dividend extra klappen kregen. Het dividend werd namelijk niet meer ingehaald door koersstijgingen.
In een positieve markt is dat anders. Daar lopen de koersen vanzelf weer omhoog en dan heb je door de koersstijging voor je gevoel het dividend gratis.
Zelf kies ik liever voor het schrijven van opties. Het levert ongeveer 5 keer zoveel als dividend op… Tenminste, bij bedrijven die een ‘gewoon’ dividend uitkeren.
Er zijn echter ook bedrijven die structureel 10% en meer uitkeren. Die zijn ook weer interessant, zeker als die bedrijven inderdaad een inkomen hebben van jaarlijks meer dan die 10%. Dan zijn het aandelen waarje je als belegger een enorm kapitaal kunt opbouwen. Ik schreef daar recent al over. Daar kan ik wel warm voor lopen.
https://www.beursbox.nl/200911301513/laatste-nieuws/met-hoeveel-geld-kunt-u-rondkomen.html

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *