LADEN

Typ om te zoeken

Dit mag u niet missen

Laatste Nieuws

Dit mag u niet missen

Ik kreeg gisteren weer een aantal wervingen met een enorm hoog hype gehalte binnen. Kansen die ik als belegger natuurlijk niet mocht laten lopen.
Eén van die Amerikaanse services had het zelfs over 10.000 dollar omzetten naar 1,5 miljoen tot 3 miljoen dollar! Beleggers die dit werd toegestuurd werd voorgehouden dat ze een dief van eigen portemonnee zijn als ze deze gouden kans zouden laten lopen. Uiteraard moesten ze eerst abonnee/lid worden en dan zouden ze hun kans op het miljonairschap toegezonden krijgen. Hoe dan ook heeft het met goud te maken. De services gaan er allemaal van uit dat de goudprijs enorm zal gaan stijgen en gaat daar, samen met de beleggers die abonnee/lid worden, zeer fors op in zetten.

Er zijn grofweg altijd twee manieren om daar enorm van te profiteren…

1. Derivaten
Zet 10.000 dollar in op een long goud positie met een zo groot als maar mogelijke enorme hefboom.
ALS de goudprijs dan omhoog zou schieten… en dat moet dan ook nog eens gedurende de looptijd van de derivatenpositie gebeuren, dan is de belegger natuurlijk spekkoper. Natuurlijk zal een aanbieder van zo’n positie-advies het doen voorkomen alsof die stijging van goud binnen de looptijd van de derivaten een zekerheid is. Wie de goudmarkt een beetje kent, weet dat er in de goudhandel weinig zekerheden bestaan. De markt is voor speculanten zeer gevaarlijk omdat een klein aantal zeer rijke partijen in feite kortstondig de markt een richting kunnen geven. Dat de lange termijn trend voor goud nog altijd positief is, doet niets af aan het feit dat een correctie tot $600 ook net zo goed mogelijk is.
Dat daarom voor speculanten in de praktijk de kans op zo’n meevaller naar aanleiding van een $10.000 gok behoorlijk klein is, dat vertelt niemand er bij. Een jaar geleden leek er ook al sprake te zijn van een goudprijs die enorm zou stijgen. Immers, heel het financieel bestel schudde op haar grondvesten. Toch kwam goud maar één keer net boven de $1000. dat niveau haalden we daarna niet meer.

2. Pennystocks
De andere methode is te beleggen in aandelen die vanuit een pennystock positie enorm groot gaan worden. Achteraf zijn er altijd wel enkele aandelen te vinden die zo’n ontwikkeling door hebben gemaakt. Wat er niet bij gezegd zal worden, is dat meer dan 90% van de pennystocks uiteindelijk nooit meer dan een pennystock zullen worden. De meesten gaan failliet of verwateren de aandelen zo enorm dat je als aandeelhouder helemaal niets gaat overhouden. Ik had zelf ook ooit 1% van zo’n klein bedrijf in bezit. Het bedrijf heeft heel wat jaren met winst gezien, vond ook daadwerkelijk een grote goudader die verkocht werd aan een grote speler en ondanks dat, zonder dat ik er iets aan hoefte te doen, werd mijn belang kleiner en kleiner. Als ik nu nog 0,01% van de aandelen heb, dan mag ik nog in mijn handen knijpen. Ze bleven aandelen bijdrukken en uitgeven aan bevriende relaties, aan zichzelf en aan schuldeisers die akkoord gingen met ‘aandelen voor schuld’.
Ik heb ‘adviezen in pennystocks’ ook opgenomen in mijn E-boek over online fraude en bedrog. Te vaak zijn de aanbieders uiteindelijk vooral slimme spelletjes aan het spelen. Ze kopen eerst zelf fors in, gaan dan hun abonnees inlichten en gaan vervolgens breed hun service promoten met een ‘gratis’ advies. Hoe ze dan precies schatrijk worden, u leest het in het E-boek. (www.beursbox.nl/inschrijving.html) Uiteindelijk gaat het vrijwel altijd mis en gaat de investering verloren. Het verhaal is steeds weer fantastisch. Dit keer ging het over een ondernemer die ooit een pennystock tot grote bloei had gebracht, er vertrok en nu weer een nieuw pennystock had opgezet. Natuurlijk zou dat weer precies zo’n zelfde succes gaan worden!… Maar is dat wel zo?

– De vraag is daarbij overigens ook of u in staat bent om 10.000 dollar te vergokken alsof het een staatslot betreft.
De kans dat u gaat verliezen is door de enorme hefboom in derivaten of door de krappe handel in pennystocks enorm. Het kan een 90% kans op verlies zijn, maar net zo goed kan het 99% kans op verlies zijn.
ALS u wint, dan ben u miljonair en kunt u al uw dromen laten uitkomen. Waarom denkt u dat u zo weinig hoort van mede-beleggers die trots komen vertellen van hun megawinsten? In België kennen ze nog altijd het verhaal van de zeer behaarde belegger (Ik ben zijn naam kwijt) die ‘ineens’ multimiljonair was. Hoe lang is dat ondertussen al geleden? Waarom kwamen er daarna geen nieuwe succesverhalen? Simpel, omdat ze er gewoon niet zijn.
De vraag is daarom ook; bent u bereid uw gespaarde vermogen met stappen van $10.000 op één paard in te zetten?

– Als u het mij vraagt, dan is dit gekkenwerk. Dit is waar de snelle beursjongens hun dure auto’s van rijden. Honderden, misschien wel duizenden particuliere beleggers die uiteindelijk allemaal 10.000 dollar gaan verliezen. Waarom?

Nu, al was het alleen al vanuit het feit dat de profs meekijken bij die services en simpelweg gaan proberen om zo’n grote groep beleggers klem te zetten. De derivaten hebben daarbij vaak een beperkte looptijd of een stoploss. Reken maar dat de professionele handelaren bereid zijn wat te doen voor een makkelijke 1 tot 2 miljoen dollar die aan premies gaan binnenrollen. De hele markt is dan wel groot, maar de handel in opties en andere derivaten en de handel in pennystocks is in verhouding vrij overzichtelijk gebleven. De marktpartijen weten heus wel wie op welke manier zelf als grote speler in de markt zit, of wie er als service veel abonnees de markt in jaagt. De grote groep heeft vrijwel altijd ongelijk, omdat ze geplukt gaat worden door slimmere handelaren die maar wat graag de onervaren gokkers willen ontdoen van zelfvertrouwen en geld.
Trap dus niet in die hype verhalen. De kans op de hoofdprijs is groter door mee te doen in een loterij. U koopt toch ook niet ineens voor 10.000 dollar aan loten? Over loterij gesproken, ik zag vanochtend een prachtig artikel op het forum. U leest het hier: http://forum.beursbox.nl/2009/05/18/euro-millions-unieke-kans-misleiding-of-oplichting-4/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *