LADEN

Typ om te zoeken

Aandeelhouders RDS stemmen tegen beloning

Laatste Nieuws

Aandeelhouders RDS stemmen tegen beloning

Die negatieve stemming kan wel realiteit zijn, maar ondanks dat de eigenaren ‘neen’ zeggen, blijven de commissarissen volharden in hun wens om Sinterklaas te spelen. Tegen de wens van de aandeelhouders in is alsnog door de commissarissen de bonus aan Jeroen van der Veer toegekend.
Dat de aandeelhouders de commissarissen dus veel korter moeten houden, daar zijn ze ondertussen ook wel achter. Men doet niet eens een poging om het grote graaien te verbergen. Het gaat gewoon in alle openheid en hevigheid door.
Wanneer de aandeelhouders de in 2005 aan de RvC gegeven bevoegdheid om de bonussen tegen de wens van de aandeelhouders in toch toe te kennen weer kunnen intrekken, dat is me niet duidelijk. Eenmaal gegeven mandaten laten zich vaak moeilijk terughalen. Dat wordt dus een ego kwestie, waarbij de Commissarissen zich met hand en tand zullen verdedigen tegen de boze aandeelhouders die blijkbaar aan de poten van de stoelen van de Commissarissen willen zagen.
Dat deze RvC niet met fatsoensnormen om kan gaan en geen enkel maatschappelijk besef heeft, dat ontgaat deze mensen zelf volledig.
Jeroen van der Veer, die al vele miljoenen zonder de bonus mee naar huis neemt, zou misschien ook beter afzien van deze zo gevoelig liggende bonus. Waarom deze niet schenken aan het personeel? Geef iedereen een gelijk deel, van hoog tot laag en in alle landen. Daarmee is direct de welvaart ook goed verdeeld, want in armere landen tikt zo’n gelijke bonus dan wel even harder aan.
Toch heeft dan de RvC de bonus kunnen verstrekken en hebben de aandeelhouders haar niet tegen kunnen houden en zelf tot hun nieuwe bezit kunnen rekenen. Op Jeroen na is dan iedereen tevreden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *