LADEN

Typ om te zoeken

De onzichtbare crash

Laatste Nieuws

De onzichtbare crash

Bob Prechter heeft berekend hoeveel de Dow de afgelopen jaren is gedaald. Nu zult u denken, dat is makkelijk, acht jaar geleden werd een top bereikt van zoiets als 11700 en we staan nu op 12600, dus er is geen sprake van een daling, laat staan van een crash. Dat is zo ongeveer zoals de meesten er tegen aan zullen kijken.
De wereld zit echter iets ingewikkelder in elkaar.
De waarde van Amerika zit namelijk in haar dollar en die dollar is behoorlijk minder waard geworden. Iets dat Amerikanen pijnlijk voelen als ze naar Europa komen. We zien daarom niet voor niets steeds minder Amerikanen hier. Kijk ook naar de waarde van goud in dollars. Het is enorm veel duurder geworden, terwijl goud in Euro’s gemeten veel minder is gestegen. Immers betalen wij goud in die steeds minder waard wordende dollar. Puur op basis van ‘echt’ geld is Amerika daarom al jarenlang aan het crashen.
Kondratieff heeft het over een 90% daling als economische winter. Door de dollar daling zit Amerika feitelijk wereldwijd gezien al op meer dan 70% van die daling. Dat zouden we niet zeggen als we naar de Amerikaanse beurs index kijken, maar Amerika heeft haar indices exclusief Amerikaanse gemaakt. Daar dacht Bush slim mee te zijn, maar het bijt nu wel behoorlijk. Vraag iedere Amerikaan die in Europa komt hoe hij of zij Europa nu ervaart en ze zullen beginnen over het feit dat het hier allemaal zo duur is. Ga nu zelf naar Amerika en constateer dat u er nu tegen uitverkoop prijzen kunt kopen. De huizenmarkt is voor onze begrippen (en dan met name de Nederlandse) enorm interessant. Huizen zijn er nog goedkoper dan in België… Vanuit Nederland gezien wil dat wel wat zeggen, want de Belgische prijzen schelen echt enorm met de Nederlandse.
Prachtige inzichten in de economie vindt u bij Bob Prechter

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *