LADEN

Typ om te zoeken

De kracht van Templeton

Laatste Nieuws

De kracht van Templeton

De meeste huidige beleggers kennen Tempelton alleen van de gelijknamige beleggingsfondsen die hij in 1992 aan Franklin Resources verkocht. Er was echter ooit een beroemde belegger Templeton die zeer succesvol was. Zijn kracht was om keer op keer de ondergewaardeerde groeiers te kunnen vinden en ze te kopen als anderen de aandelen tegen bodemprijzen van de hand deden.
Hij deed het in 2000 echter andersom. Hij zag toen dat beleggers ELKE prijs overhadden voor tech aandelen en besloot toen dat dit niet waar kon zijn en begon de tech aandelen te shorten. Ook die actie leverde hem uiteindelijk weer honderden miljoenen op.
Hij weet dus steeds haarfijn te bepalen waar er overdrijving in het spel is, en juist daar zet hij rustig een tegengestelde positie op.
Ook zijn methode is door iedereen te doen, maar wat ook dan weer opvalt, is dat er maar één Templeton is… Het lijkt wel zo makkelijk, maar de uitvoering is lastiger dan het zo op het oog lijkt. Je moet maar compleet tegen de markt in durven gaan. Lees verder.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *