LADEN

Typ om te zoeken

Daadwerkelijk behaalde rendementen

Laatste Nieuws

Daadwerkelijk behaalde rendementen

Steeds weer is in de discussie of de hypotheek nu af te lossen is of niet, er de discussie over het hoge rendement dat te halen is door je eigen geld op de beleggingsrekening te houden en daarbij een hypotheekschuld aan te houden. Immers, zolang je meer rendement maakt dan de rente op de hypotheek en de belasting op je kapitaal je kost, maak je extra winst.
In theorie ben ik het daar 100% mee eens. Die theoretische berekening is niets tussen te brengen. De praktijk echter, is een heel ander verhaal.
Onderzoek wees uit dat 90% van de particuliere beleggers op de beurs structureel geld verliest. In dat geval is het dus géén goede zaak een hypotheek aan te houden en te beleggen met het spaargeld!
Liever had die belegger de hypotheek afgelost (of althans een deel ervan) en mede daardoor nu lagere maandlasten gehad.
Ik kan me dus helemaal vinden in het theoretische verhaal en zal daarover in de komende BeursAccent nieuwsbrief een interessant artikel schrijven. In de praktijk is het echter zo dat vooral beleggers die niet volgens een succesvol plan beleggen (en dat zijn helaas bijna alle particuliere beleggers) zichzelf er geen plezier mee doen door te beleggen.
Ik zou het graag anders zien, maar veel partijen in de beurswereld leven van het feit dat particuliere beleggers onzeker blijven, veel handelen en structureel geld verliezen. Zolang beleggers dat niet door hebben, zal dit spel door blijven gaan. Verlengers op de BeursAccent service krijgen bij hun verlenging op de service altijd een mooi rapport waarin ik uitleg hoe ze dit spel van de beurs kunnen vermijden en ontlopen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *