LADEN

Typ om te zoeken

Corporate Express top vertrekt

Laatste Nieuws

Corporate Express top vertrekt

Vrijwel de hele top van Corporate Express zal vertrekken. Dit onder andere nadat de oude managers vijf kwartalen tegenvallers hebben laten weten. De nieuwe topman zal Peter Ventress zijn. Hij is de huidige president van de Europese kantoorartikelen divisie in Europa. Zijn eerste bericht was dat het voormalige Buhrmann als zelfstandig bedrijf door zal gaan.
Vooralsnog willen ze dus nog altijd niet aan een fusie of overname door een beter lopende concurrent of Private Equity onderneming.
Corporate Express zal wel moeten gaan scoren, want Centaurus is één van die partijen die snel een waardevermeerdering van de aandelen wil zien.
Ventress wil nu het concern vier doelen meegeven.
1. Het aandeel in bestedingen bij grote klanten moet vergroot worden.
2. Het assortiment moet beter worden.
3. Het MKB-segment moet groeien.
4. De geografische dekking moet verstrekt worden.

Dit alles moet resulteren in een gemiddelde autonome omzetgroei per jaar van ten minste 6% voor de wereldwijde kantoorartikelendivisie in de periode 2008-2010. Daarbij is het doel gesteld om Corporate Express het doel om een EBITDA-marge van ten minste 7% te realiseren voor Global Office Products, inclusief overheadkosten.

Hoeveel tijd de aandeelhouders de nieuwe topman geven moet nog blijken. Vooralsnog zijn het mooie woorden, maar moet nog maar bewezen worden dat er echt wat gaat veranderen bij het bedrijf.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *