LADEN

Typ om te zoeken

Beurs stevig lager

Laatste Nieuws

Beurs stevig lager

Er is nogal wat om ons zorgen over te maken en als ik de columns van mijn collega’s lees, dan moeten we ons die beurs zorgen ook maken. Alsof we vaak een beurs zonder zorgen kennen…
Is het gezegde niet, ’tegen een muur van problemen op klimmen?’
Ik moet toegeven, de run op Northern Rock is een ernstige zaak. Het geeft namelijk aan dat klanten het vertrouwen totaal verloren hebben en dat is ernstig. Aan de andere kant gaat dat vooral om kleine spaarders en niet om beleggers.
Nu begrijp ik die columns van mijn collega’s ook wel. Die zijn bijna allemaal werkzaam binnen de financiële sector en verdienen vooral aan de omzet op de beurs. Het is voor hen van groot belang dat u van extreem positief naar extreem negatief gaat en dat liefst zo vaak mogelijk. Ze verdienen dan meer.
Hoe sterk hun karakter ook is en hoe netjes ze ook zeggen te werken, aan dat simpele feit kunnen ze niets afdoen. Ze verdienen aan uw handel en dat moet u argwanend maken.
Voor mij is de omzet die u op de beurs maakt van geen enkele belang. Ik hoef u dus niet in paniek te brengen om geld te verdienen.
Ik ben het wel met mijn collega’s eens dat u op uw hoede moet zijn. Nu blind in de beurs stappen en ‘zomaar’ aandelen kopen is niet verstandig.
De realiteit is dat veel particuliere beleggers ‘zomaar’ kopen, zonder veel over het financiële deel van het bedrijf waarin ze beleggen te weten. Wanneer las u voor het laatst een jaarverslag voor u besloot een aandeel te kopen?
Nu beleggen in amper winstgevende of zelfs verliesgevende ondernemingen is zonder meer niet verstandig. Een beetje dip in de beurs koersen hakt er bij niet winstgevende bedrijven dan extra stevig op in en herstel komt bij dat soort aandelen het laatst.
Juist nu zou u hooguit voor kwaliteit moeten gaan. Het feit dat zelfs Warren Buffett nu al soms winst neemt is een belangrijk gegeven. Hou de waarderingen in de gaten. Als een aandeel te duur is geworden, neem dat wat winst van tafel.
Overigens is Warren Buffet de laatste tijd vooral aan het kopen, dus niet ‘alles’ is te duur.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *