LADEN

Typ om te zoeken

Berkshire Hathaway resultaten

Laatste Nieuws

Berkshire Hathaway resultaten

Een winstdaling voor Berkshire Hathaway van maar liefst 64% maakt duidelijk dat ALLE bedrijven in de leningen, hypotheken en banken sector last hebben van de bankencrisis. Zelfs als je alleen maar de beste leningen in huis hebt en niets in subprime of gestructureerde leningproducten doet.
Een probleem voor Berkshire Hathaway was ook de lage rentestand. Dit maakt de marge voor de productenaanbieders kleiner.
Netto kwartaal winst per A aandeel ging terug van 1682 dollar een jaar geleden, tot 607 dollar nu.
Het afgelopen kwartaal heeft het bedrijf twee bedrijven overgenomen. In beide gevallen waren dat niet beursgenoteerde bedrijven. Beleggers hadden dit dus niet kunnen volgen.
Eén van de slechts presterende onderdelen van Berkshire was Berkshire Hathaway Reinsurance Group. De omzet ging terug van $8,58 miljard naar 984 miljoen. Een verlies aan omzet van bijna 90%. De winst op dat onderdeel liep ook terug van $553 miljoen naar slechts $29 miljoen. Reden was vooral het totaal wegvallen van de omzet in Retroactive herverzekeren. We kunnen ook zeggen dat 2007 meeviel, omdat er toen een groot herverzekeringcontract werd afgesloten. In de huidige markt zit dat er gewoon niet in.
Shaw industries had ook een slecht kwartaal. De winst liep terug van 91 miljoen naar 51 miljoen. Vooral tapijten worden nu in Amerika zeer slecht verkocht. Blijkbaar wordt er op dat vlak op grote schaal investering uitgesteld. ‘Het moet nog maar even meegaan’, hetgeen ook wat zegt over hoe men richting de economie kijkt. Als het goed gaat, dan koop je ook makkelijker nieuwe vloerbedekking.
‘Investeringen en derivaten’ verloren fors, bijna een miljard dollar, terwijl een jaar geleden ng 382 miljoen werd verdiend op dit Berkshire onderdeel. Al jaren geleden had Warren Buffett het over de derivatenbom. Dat hij zelf ook zo hard geraakt zou worden, had ik niet verwacht.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *