LADEN

Typ om te zoeken

KOPEN OP 422

Advertenties

KOPEN OP 422

Ja dat wil ik ook wel hoor ik u zeggen, zeker nu de AEX boven de 470 noteert. Nou de abonnees van het eerste uur hebben nu al 6 concrete Parels behandeld zien worden die wij van GroeiParels iedere keer op de slotkoers van de maandag (GroeiParels rolt op zaterdagmorgen in de "digitale" brievenbus) opnamen in de portefeuille. Natuurlijk hebben wij er fondsen tussen zitten die het volgens ons nog beter moeten gaan doen maar voorlopig staat de portefeuille dit jaar op een winst van 14% (peildatum 5 mei 2008). De huidige stand van de performance van de GroeiParels-portefeuille maakt dus dat wij, als we het op de AEX betrekken, op 422 punten zijn ingestapt. Weet u dat op 22 januari, de dag dat ’s morgens de boom werd leeggeschud en u dus MOEST instappen, de index op 422 eindigde. Niet gek toch?

Gaan we nu op onze lauweren rusten? Nee, zeker niet want ik weet ook dat ik in de mening die mensen over mij hebben zo goed of slecht ben als mijn laatste advies.

Samen met Jan van Gemeren maken we elke 2 weken een nieuwe GroeiParels omdat we er plezier aan beleven om de beurs te volgen en dat graag met andere willen delen. We hebben inmiddels al een flink aantal abonnees maar nog lang niet genoeg lijkt me want als ik af en toe op fora lees waar beleggers in terecht zijn gekomen en wat dat wel niet kost dan lijkt het mij zaak dat die beleggers gauw een abonnementje nemen op GroeiParels.

GroeiParels heeft echter wel een zeer groot nadeel en dat is dat wij u geen verhalen laten lezen over bedrijven die verder dan 500 km van Amsterdam of Brussel hun thuisadres hebben. Dus als u graag wilt beleggen in Afrika of Australië dan is GroeiParels helemaal niets voor u. Ik ken heel veel professionele beleggers die vliegtuig in en vliegtuig uit gaan om in Scandinavië of Griekenland of Spanje de mooiste aandelen op te zoeken (en geen pepernoot verdienen) maar ik kan u vertellen dat er genoeg mooie bedrijven aanwezig zijn in België en Nederland en dat ik lekker in de buurt van moeders de vrouw blijf zitten en daarmee prima scoor.

Oh ja en er is nog een tweede probleem met GroeiParels en dat is dat een abonnement niet gratis is (ik heb de laatste 3 jaar al genoeg vrijwilligerswerk gedaan!) het kost namelijk Eur 299 per jaar. Vindt u dat veel? Sommige "beleggers" wel denk ik maar ik kan u vertellen dat als u met Eur 2500 was begonnen toen ook GroeiParels startte u in 3 maanden tijd het abonnement al hebt terug verdiend.

Groeten, Ype Schaap, fundamenteel analist bij GannTrader

PS een abonnement kunt u hier afsluiten en dat kan ook voor een periode korter dan een jaar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *