LADEN

Typ om te zoeken

Beleggers blijven het niet goed doen

Laatste Nieuws

Beleggers blijven het niet goed doen

Een mooie uitspraak van Warren Buffett is:
Als u aan een pokertafel zit en u kan de sukkel aan de tafel niet vinden, houdt u er dan maar rekening mee dat u die sukkel bent. Bij beleggen is het zo dat 90% van de beleggers geld verliest. Er zitten in feite dus heel veel sukkels aan tafel.
Hoe kan je nu voorkomen dat je als belegger degene bent aan wie anderen geld verdienen?
Het gekke is, dat het in feite vooral minder handelen is. Dat is het natuurlijk niet helemaal, maar net zoals Warren Buffett extreem weinig handelt en er extreem rijk mee werd, zo zou u ook uw transacties moeten minderen. Beleggers laten zich gek maken door nieuwsfeiten en door koersen.
Ze nemen te makkelijk een positie in, ze nemen te snel winst en laten verliesgevende posities steeds meer verlies oplopen. Het is niet voor niets dat BeursAccent zo wijst op kwaliteitsfondsen en geduld. Warren Buffett en andere studenten van Benjamin Graham bewijzen dat hun strategie werkt.
Ik raad u van harte het boek van Benjamin Graham aan. Het is een dikke pil en in het Engels, maar als winstgevend beleggen iets voor u is, dan is het boek Security Analysis iets voor u.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *