LADEN

Typ om te zoeken

Beleggen, hou het vooral simpel

Laatste Nieuws

Beleggen, hou het vooral simpel

Leest u dit vooral goed! In enkele zinnen staat hier beschreven waarom zoveel beleggers steeds weer verliezen!
Voor veel beleggers is het beleggen in aandelen het meest geschikt. Immers is het vooral overzichtelijk. Je hebt een positie in aandelen en dat is dus in feite ‘long only’. Als aandeelhouder win je als de beurs stijgt. De beurs stijgt 70% van de tijd, dus een prima manier om mee te doen.
Stijgende beurzen zijn daarbij positief, dus niet alleen is het simpel, het is ook nog eens leuk.

Nadeel is dat de aandelenbezitter in feite zijn positie moet verkopen en daarmee de verdere winstkansen uit handen geeft om zich te kunnen beschermen tegen een daling.

Dat is waarom in mijn optiek een aandelenbelegger zich vooral moet concentreren op de beste aandelen van structureel winstgevende bedrijven. Dat is immers je bescherming tegen dalingen. Helaas zien we dat niet als we kijken in de portefeuilles van aandelenbeleggers.

Veel aandelenbeleggers kiezen voor gokjes.
Die zijn spannend en op papier lijkt hun winstkans alleen maar groter. Aandelenbeleggers vergeten echter dat die gokjes geen bescherming kennen in de vorm van een structureel winstgevend bedrijfsconcept. Gaat er iets mis, dan gaat het ook goed mis.

Natuurlijk moeten er ook beleggers zijn die beleggen in de gokjes en in de pennystocks etc. Mijn punt dat ik wil maken is dat dit beleggers moeten zijn die meer doen dan alleen in aandelen beleggen. Beleggers met een breder producten palet tot hun beschikking, denk bijvoorbeeld aan opties, kunnen het extra risico van die aandelen compenseren met posities in opties.
Als u voor uzelf weet dat u eigenlijk alleen maar in aandelen wilt beleggen, stop dan met de gokposities en ga voor kwaliteitsaandelen. Zo is bijvoorbeeld BeursAccent ook opgezet. Een simpel opgezette service die in de professional service alleen maar in aandelen zal beleggen. Dat houdt dus in, kwaliteitsaandelen. Immers, beleggen volgens de BeursAccent uitgangspunten is investeren, en niet gokken. BeursAccent gaat voor de winst en niet voor de spanning en sensatie. Rustig, overzichtelijk en op termijn steeds weer winstgevend.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *