LADEN

Typ om te zoeken

Banken staan echt boven de wet

Laatste Nieuws

Banken staan echt boven de wet

Veel beleggers denken als ze dat lezen dat het misschien allemaal wat overdreven is, maar één van de lezers van de nieuwsbrief heeft zich er enorm is vastgebeten en hij is keer op keer in staat om toch weer met mooie bewijzen te komen.
Zo is er in Zwitserland de "Bank for International Settlements" (BIS). Deze bank mag gezien worden als de bank van de Centrale Banken. Hoe groot is hun onafhankelijkheid?
Als u dit leest, dan zult u zich gaan beseffen hoe zeer de banken zich volledig los van welke wet of autoriteit hebben weten te werken. De banken zijn een staat boven de staat geworden. Ze hebben letterlijk alle vrijheid die u zich kunt indenken en een beetje meer…
Lees verder:
– Hun hoofdkantoor en de grond er omheen mogen niet betreden worden door Zwitserse autoriteiten. Dat staat in art 3 van de overeenkomst tussen de Zwitserse Federale overheid en de BIS.
Dat is echter lang niet alles.
Alle data die de bank houdt is geheim is blijft geheim. Geen enkele staat mag zich er eigenaar van noemen of er inzage in eisen.
De beveiliging van de bank en de gronden is een zaak voor de bank en de bank alleen. De bank doet zelf de politietaken in de bank en op de gronden rondom het bankgebouw.
In Artikel 4 staat vervolgens dat alles wat de bank en haar werknemers doen, complete immuniteit van rechtsvervolging kent. Slechts enkele zaken kunnen ze zich niet voor verschuilen, maar over het algemeen zijn de bankmedewerkers untouchables.
Als er een conflict is tussen de bank en haar (voormalige) werknemers, dan is alleen de bank de plek waar de medewerkers verhaal kunnen halen. De bank staat los van welke nationale rechtbank dan ook. Dit alleen geeft al aan hoe groot haar macht in feite al is. Alle andere bedrijven hebben zich te schikken naar de staat waarin ze gevestigd zijn.
– De bank kan wereldwijd pakketten verzenden die dezelfde immuniteit hebben als dat diplomatieke post heeft. Een vrijbrief voor grootscheepse smokkel derhalve. Immers, niemand heeft enige controle over deze zeer machtige organisatie. Ze kunnen zonder enige restrictie of controle, voor zichzelf of voor rijke klanten, geld, goud, wapens, drugs of andere zaken de wereld rond sturen.
Wie de artikelen met de beschreven afspraken leest, zal begrijpen dat ieder bedrijf dat geld uit lucht maakt en vervolgens anderen rente over dat geld vraagt en daarbij een volledige vrijheid van handelen zonder enige vorm van controle kent, natuurlijk lacht om alle sukkeltjes die met hard werken proberen wat geld bij elkaar te sprokkelen. Wie serieus gelooft dat absolute macht niet leidt tot oneindig groot machtsmisbruik, die is wel heel naïef.
Verzinnen we deze onzin? Neen helaas niet.
Hier heeft u de link naar de overeenkomst: http://www.bis.org/about/headquart-en.pdf

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *