LADEN

Typ om te zoeken

Fiat wil ook Opel overnemen

Laatste Nieuws

Fiat wil ook Opel overnemen

De vraag is hoe FIAT ineens zo rijk is geworden dat het in zowel Amerika als in Europa de grootste concurrenten ineens over kan nemen. Het antwoord op die vraag is dat Fiat helemaal zo rijk niet is. De deal met Chrysler werd gedaan zonder een cent eigen geld en zo’n deal wil Fiat ook met Opel maken. De enigen die er geld in stappen, zijn de verschillende overheden.
De vraag is dan vervolgens natuurlijk waarom de overheden Fiat geld geven om de bedrijven over te nemen…
Wat speelt er achter de schermen?
Het is uiteraard gissen naar wat er precies speelt, maar het lijkt me toe dat de regeringen graag zien dat de te grote autofabrikanten gesaneerd worden. Als er dus iemand komt die dat tegen een schappelijke prijs wil doen, dan is die persoon of dat bedrijf welkom. Immers willen regeringen niet zelf hun handen vuil maken aan dit soort zaken. Door het Fiat te laten doen en het Fiat daarvoor enige tijd te geven wordt een stukje vertrouwen geschapen. Fiat komt immers ‘redden’ en de regering maakte het mogelijk.
Dat Fiat zelf al jaren een conglomeraat in verval is, dat mag de pret niet drukken.
In feite krijgt Fiat dus geld om de sanering voor de regering uit te voeren. Door de langere tijd die ermee gepaard gaat krijgen medewerkers van de noodlijdende fabrieken meer tijd ander werk te zoeken en wie weet, er is altijd de kans dat Fiat er wel winstgevende ondernemingen van maakt!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *