LADEN

Typ om te zoeken

Amerika hoger gesloten

Laatste Nieuws

Amerika hoger gesloten

Amerika is gisteren hoger gesloten en daarmee heeft de markt duidelijk gekozen voor het verdere herstel. We zien het terug in wederom flinke koerswinsten in de BeursAccent Nieuwsbrief portefeuille. Nu dat Natural Gas in Amerika eindelijk weer fors in beeld is, zien we dat terug in enkele BeursAccent portefeuille posities die we in dat goedje hebben.
Er was gisteren in Amerika duidelijk opluchting over het feit dat Standard & Poors de kredietwaardering voor MBIA en Ambac voorlopig niet zal aanpassen. Hun koersen liepen extreem op. Helaas werkte dat niet door rtichting de banken.
Amerikaanse analisten verwachten wederom een rondje afschrijvingen bij de grootste Amerikaanse banken. Zo wordt al gesproken over een extra 12 miljard bij Citigroup. Die verwachting komt overigens uit de koker van concurrent Goldman Sachs. Nu de banken elkaar naar het leven staan, mag ook op dit vlak verwacht worden dat een deel van de persberichten een vorm van modder gooien is, waarbij ze de concurrent er pertinent niet te mooi willen laten uitzien. Hoe eerlijk banken zijn, is ondertussen wel duidelijk genoeg geworden. Hun analyses van elkaar kunnen dus ook ingegeven zijn vanuit de wens de handel van de concurrent zo zwaar mogelijk te verstoren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *