LADEN

Typ om te zoeken

Als ik Amerika’s financiën op orde moest krijgen

Laatste Nieuws

Als ik Amerika’s financiën op orde moest krijgen

Gelukkig heb ik die monumentale taak niet, maar zou ik er aan staan, dan zou ik toch enkele zaken wel aanpakken.
Als eerste zou ik de FED onder curatele zetten en nationaliseren. Uiteindelijk met het doel deze in het geheel te ontmantelen. De munt is geen zaak voor commerciële bedrijven en zowel de FED als de andere centrale banken hebben bewezen niet de geschikte partners te zijn.
De enige oplossing voor de huidige enorme schulden is een aanhoudende inflatie. Deze inflatie heeft alleen maar als doel de munt gaandeweg waarde te laten verliezen, zodat de schulden steeds minder waard worden, zonder dat heel de economie direct tot stilstand komt. De FED moet worden opgeheven, omdat de rente die de overheid de Centrale Banken moet betalen afgeschaft moet worden.
Het volgende dat ik zou doen is aangeven dat de dollar sterk moet blijven, terwijl ondertussen de munt doelbewust minder waard gemaakt wordt…
Herkent u het patroon al? Het enige verschil tussen mijn aanpak en die van Obama is de aanpak van de FED.
Er is naar mijn idee GEEN ANDERE OPLOSSING dan inflatie voor de huidige Amerikaanse schulden. Alleen als die schulden door geldontwaarding minder waarde krijgen kan Amerika ooit nog net doen alsof ze haar schulden gaat aflossen. Alsof het geldsysteem niet allang failliet is.

Wat Amerika naar mijn idee verder moet doen, is weer productie in Amerika opstarten. Er moet weer meer dan gebakken monetaire lucht uit Amerika komen. Haal je immers de financiële omzet uit de economische cijfers, dan is China Amerika nu al voorbij. Overigens vind ik niet dat de overheid dit moet doen. Het stimuleren van ondernemers kan ook zonder directe overheidsinmenging. Een geschikt belastingklimaat kan ook al wonderen doen. Overigens zou ik persoonlijk wel de belastingpercentages aanpassen aan het percentage dat een bedrijf in Amerika aan belasting aan het betalen is. Hoe meer geld ze terug naar Amerika brengen, des te lager het belastingpercentage.
Made in Amerika moet weer heel gewoon worden. Uiteraard zou ik de commerciële banken uit elkaar trekken en mogen ze als bank ook niet langer als handelaar op de beurs actief zijn. HFT zou ik per direct verbieden. Iedere transactie moet twee seconden in de markt liggen en mag dan pas worden gecancelled.
Lonen van in dienst van een bedrijf zijnde topmanagers zouden niet langer boven de 40x laagst betaalde uit mogen komen. Dat laatste is voor de economie van Amerika totaal niet belangrijk, maar wel voor de eerlijkheid van de samenleving.
Ook zou ik onderzoek laten doen naar een ‘gedekte’ dollar. Een dollar naast de huidige dollar. Een dollar zonder rente vanuit de uitgever. Uiteindelijk moet de huidige dollar daar in op gaan. Dat zal dan ooit tegen een wisselkoers gaan en dat is dan het moment van de haircut en de definitieve oplossing van de schulden van Amerika.
Overigens zou ik ook alle wetten die Clinton en Bush hebben uitgevaardigd weer eens tegen het licht houden. De lessen van de jaren dertig zijn door hen vergeten en alle door deze presidenten ingevoerde wetten die deze geleerde lessen negeren zou ik weer afserveren. Daar hoort dus ook de ontmanteling van de bankenconglomeraten bij. De bankencrisis was geen toeval. Ze was het gevolg van deels dezelfde fouten die in de jaren twintig van de vorige eeuw gemaakt werden. In de jaren negentig en begin jaren nul werden de wetten die een herhaling voorkwamen afgeschaft en binnen een paar jaar hadden we de problemen terug. Hoe stom kunnen mensen toch soms zijn!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *