LADEN

Typ om te zoeken

Aegon wil collectief pensioen voor ZZP’er

Laatste Nieuws

Aegon wil collectief pensioen voor ZZP’er

Aegon maakt zich hard voor een collectief pensioen voor de ZZP’er.
Dat is een goede zaak, zolang dat collectieve pensioen een vrijwillig karakter heeft. Als het de bedoeling van Aegon is om de ZZP’er zonder personeel op te zadelen met nog weer een rampzalig verplicht pensioenproduct van de verzekeraars, dan ben ik daar heel erg extreem op tegen.

Ik ben sowieso al tegen die collectieve pensioenen als je niet zelf je pensioenfonds mag kiezen.
Ik heb er niets op tegen als Aegon een pensioenproduct gaat aanbieden aan een doelgroep. Het zou goed zijn als meerdere aanbieders zoiets doen. Laat ze maar concurreren en laat de vrijwillige deelnemers onder voorwaarden de mogelijkheid hebben om ‘met de voeten te stemmen’. Of te wel, je moet kunnen uitstappen en je opgebouwde pensioen kunnen overzetten als een pensioenfonds er in jouw ogen een potje van maakt.
De huidige verplichte pensioenfondsen zijn bastions van verkeerd beleid geworden, maar het is deelnemers vrijwel onmogelijk er invloed op uit te oefenen.
Zelf ben ik geen ZZP’er zonder personeel meer, maar ik hecht er nogal sterk aan mijn eigen pensioen te regelen.
De lobby van de verzekeraars gaat nu bij politici vooral vertellen hoe noodzakelijk de verplichting is.

De enige die er in ieder geval bij winnen, zijn de verzekeraars. Die zijn op zoek naar nieuwe markten en liefst markten waarbij de consument verplicht is hun product af te nemen.
Hoe goed die producten van de verzekeraars zijn, hebben we de laatste jaren wel geleerd. Helaas staan politici niet bekend om hun goede geheugen en hun standvastigheid richting de financiële lobby.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *